Index Vakbarát Hírportál

Májusról októberre csúszik a Tour de Hongrie

2020.03.17. 18:36

A Tour de Hongrie-t nem lehet megrendezni az eredetileg tervezett időpontban, május közepén a koronavírus-járvány miatt, így a magyar kerékpáros körversenynek új időpontot keresnek, írták közleményében Einsenkrammer Károly főszervező. Októberben van esély a verseny megrendezésére. 

Eisenkrammer azt írta, megvizsgálva a lehetőségeket és feladatokat, arra jutottak, hogy nem megrendezhető május közepén a TdH, többek között azért sem, mert a rendőrség erejét is lekötik a veszélyhelyzettel járó feladatok, így ők sem tudnak az előkészítéssel foglalkozni. A normál ügymenet a TdH-t szervező Vuelta Sportirodában is felbomlott.

„A vírus terjedésének és lefolyásának ma ismert nemzetközi példáit alapul véve, ideális esetben is legkorábban két hónap múlva kezdhetünk el az utazással, személyes találkozásokkal együtt járó munkavégzéshez, de készülnünk kell még ennél is rosszabb forgatókönyvekre. Ezért a 2020. évi Tour de Hongrie megszervezéséhez a lehető legtávolabbi, legbiztosabbnak tűnő, októberi dátumokat céloztuk meg. A következő napokban erről egyeztetünk a hazai és nemzetközi partnereinkkel" – írta a főszervező.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!



Rovatok