Index Vakbarát Hírportál

Valter Attila a Touron gálázó sztárcsapathoz igazolhat!

valter
2022.07.24. 20:44
Valter Attila a Jumbo-Visma országúti kerékpárcsapatánál folytathatja pályafutását holland és belga médiainformációk szerint – írja az MTI.

Több más oldal társaságában a wielerflirts.nl számolt be értesüléséről, miszerint a Tour de France-on Jonas Vingegaard révén az összetettet és a hegyi pontversenyt, Wout van Aert jóvoltából a sprinterek pontversenyét frissen megnyert holland sor szerződtetné a 24 éves Valtert. Részleteket – így a szerződés várható hosszát  nem közölt az oldal.

Valter a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-ben töltötte.

Két éve megnyerte a Tour de Hongrie-t, tavaly három napig viselte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót a Giro d'Italián, amelyet a 14. helyen zárt összetettben.

Idén már harmadszor szerepelt az olasz körversenyen, amelyen hegyi szakaszon negyedik lett. Tavasszal kiválóan szerepelt a többnapos és egynapos versenyeken is, negyedik lett például a Strade Bianchén, egy hónappal ezelőtt pedig megnyerte az országúti bajnokság mezőnyversenyét.

Szerdán olaszországi edzőtáborozása közben elütötte egy motor Valtert, és bár néhány törött foggal és felszakadt állal megúszta, még nem tudni, hogyan alakul versenyprogramja a következő hetekben.

(Borítókép: Tim de Waele/Getty Images)Rovatok