Index Vakbarát Hírportál

Valter Attila élete legjobb edzőtáborán van túl

2023.02.20. 14:18
Csütörtökön kezdi a szezont Valter Attila, aki a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard szobatársa volt a Jumbo Visma országúti kerékpáros csapat húsznapos, tenerifei edzőtáborában.

Ez életem edzőtábora volt! Annyira jól sikerült minden, hogy az már-már meseszerű! Bármiféle visszalépés, probléma vagy betegség nélkül sikerült abszolválni az első felkészülésem. Egyértelműen sikerült szintet lépnem szakmai szemmel, de jó úton haladok, hogy emberileg és csapattársként is a következő szintre érjek, amit ez az elképesztő csapat hoz ki belőlem

– írta hétfőn a közösségi oldalán a 24 éves magyar versenyző.

Valter arról számolt be, hogy mindent a lehető legprofibban csináltak az elmúlt hetekben, így a táplálkozás, az edzés, a regenerálódás, de a mentális felkészülés is új értelmet nyert számára.

Nehéz megfogalmazni, mitől is ez a legjobb csapat, de talán úgy a legegyszerűbb, hogy itt minden okkal történik. Tudatosan csináljuk, amit csinálunk. Amit csak lehet kiszámolunk, hiszen a profi sport manapság erről szól. Száz dolgot kiválasztani és mindet csak egy százalékkal jobban csinálni. Nem jók szeretnénk lenni, hanem a legjobbak

– írta a holland istállóról Valter, aki csütörtöktől kezdi meg az idei szezont a Gran Camino többnapos versenyen, melyen megfogalmazása szerint Vingegaarddal az összetettre hajtanak, amiben neki is komoly szerepet szán a csapat. Valter a csapat legnagyobb sztárjáról, a dán Vingegaardról is mesélt, aki a szobatársa volt:

Két évvel idősebb nálam, mégis a legérettebb és profibb hozzáállást mutatja, amit eddig tapasztaltam. Nagyon nyitott és segítőkész volt, az alázatossága pedig igazán példaértékű számomra! Remélem sosem szokom meg, hogy ekkora bajnokok társaságába tekerek.

Valter Attila az elmúlt két évben a Groupama-FDJ versenyzője volt, 2021-ben három napon át viselte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót a Giro d'Italián, majd tavaly augusztusban három évre kötelezte el magát a Jumbo-Visma csapatához.

MTI

(Borítókép: Valter Attila az 55. Tour du Limousin - Nouvelle Aquitaine versenyen. Fotó: Dario Belingheri / Getty Images) 



Rovatok