Index Vakbarát Hírportál

Valter Attila nagyot ment a záró hegyi etapon is, a csapattársa nyert

2023.08.19. 18:51
Valter Attila nyolcadikként ért célba a burgosi országúti kerékpáros körverseny szombati záróetapján, amelyet - az összetettel együtt – szlovén csapattársa, Primoz Roglic nyert meg.

Az ötödik szakaszon Golmayóból 160 kilométert tekert a mezőny a hegyi befutóig, amelynek Lagunas de Neila adott otthont. A záró, hét kilométer hosszú és 8,5 százalék átlagmeredekségű emelkedőn a magyar bajnok sokáig az esélyesek csoportjával tekert.

Az elsőségért hárman csatáztak, az idén Giro d'Italiát nyert Roglic a júliusi Tour de France-on harmadik brit Adam Yateset és az orosz Alekszandr Vlaszovot megelőzve nyerte meg az etapot. Roglic így a csapatidőfutam mellett két egyéni sikerrel zárta a viadalt, melyen Vlaszov és Yates előtt végzett az élen összetettben is.

Valter a szakaszon – a procyclingstats szakportál alapján – 1 perc 3 másodperces lemaradással nyolcadikként tekert célba, összetettben pedig 25. lett 11 perc 39 másodperces lemaradással.

Roglic az egy hét múlva rajtoló Vuelta a Espanán azért száll harcba, hogy pályafutása során negyedszer is megnyerje a spanyol háromhetes viadalt. Valternek is van esélye arra, hogy ott legyen a Jumbo-Visma nyolcfős keretében. A 25 esztendős magyar bringás segítőként idei minden többnaposán összetett siker részese volt: a Gran Caminón, a baszk körversenyen és a Critérium du Dauphinén a Tour de France-győztes dán Jonas Vingegaard, a Tirreno-Adriaticón Roglic diadaláért dolgozott.

MTIRovatok