Index Vakbarát Hírportál

Nincs veszélyben a Forma-1-es Magyar Nagydíj

2010. október 1., péntek 16:40

A Forma-1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben - ezt Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú irányítója jelentette ki azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint az esetleges bolgár futam miatt a hungaroringi verseny és a török GP is kikerülhet a programból.

Frank Tamás, a Hungaroring Zrt. alelnöke az MTI-nek azt mondta, hogy hétfőn beszélt Ecclestone-nal, aki megerősítette, valóban tárgyal a bolgárokkal a Forma-1-es versenyről, ám ez semmilyen vonatkozásban nem érinti a magyarországi futam jövőjét. A magyar GP-nek 2016-ig szóló szerződése van a verseny megrendezésére.

Sajtóhírek szerint Bogdan Nikolov, a Bolgár Motorsport Szövetség elnöke állítólag azt közölte, hogy a jövő hónapban írják alá a Bolgár Nagydíj megrendezéséről szóló szerződést, s mivel a térségben csak egy verseny lenne, a programból az isztambuli és a mogyoródi kikerülne.

A bolgárok egy éve kötöttek előszerződést F1-es futam megrendezésére, és akkor bejelentették, hogy állami támogatással hamarosan felépülhet egy, a verseny rendezésére alkalmas pálya. A pálya a tervek szerint Szófia közelében, egy 320 hektáros területen lesz, amely korábban légvédelmi támaszpontként szolgált.

Rovatok