Index Vakbarát Hírportál

Webber 14 pont előnnyel sem 1. számú

2010. október 25., hétfő 17:40

Hiába áll jobban két futammal a vége előtt az ausztrál, csapata szinte biztosan esélyt ad a következő futamon is társának, Sebastian Vettelnek a felzárkózásra.

"Szerintem összejöhet, még 50 pontot lehet szerezni, persze sokkal könnyebb lett volna, ha itt nyerek, de ilyen az élet. Egyszer fent, másszor lent, erről szól az egész évünk, tudom, másoké is, de a miénk különösen, túlságosan is, ám ez van" - nyilatkozta Sebastian Vettel, miután motorhibával az élről esett ki a Dél-Koreai Nagydíjon.

Ő és csapattársa, Mark Webber biztosan álltak az első két helyen, előbb az ausztrál kipördült, majd a német autója tönkrement, így Webber elvesztette, Vettel pedig nem vette át az első helyet a pontversenyben.

"Tesszük a dolgunk, mint eddig, megpróbáljuk kihozni a legjobbat az autóból, bár azt hiszem, sebességben nem nagyon kell fejlődnünk" - találta meg a pozitívumot Vettel, aki 25 ponttal van a vezető Fernando Alonso és 14-gyel csapattársa mögött a világbajnokságban. Négy ponttal előtte áll még Lewis Hamilton is, ám ahogy mondta, még lát esélyt a vb-címre.

Egyelőre úgy tűnik, lesz is lehetősége a megszerzésére, mert a Red Bull Racing nem nevezi ki első számú pilótájának a jobban álló Webbert.

"Még nem néztem át a matekot és a lehetőségeket, de Brazíliáig figyelmesen megvizsgálunk mindent. Természetesen a cél, hogy mindketten Fernando és Lewis előtt legyenek, mint a koreai időmérőn. Ahogy most is láttuk, a bajnokságot három versenyző is vezette a futam közben, körönként változott az állás. A vb szerintem az utolsó futam utolsó köréig nyílt lesz, Mark 2., Sebastian 4., de ő is csak egy nagydíjnyival lemaradva. Lehetetlen megjósolni, mi történik Brazíliában és Abu-Dzabiban" - adott kitérő választ Chris Horner csapatfőnök arra a kérdésre, csapaton belüli favorit lehet-e Webber.

Úgy tűnik, Vettelt továbbra is hagyják versenyezni, és ragaszkodnak az egyenlő esélyes filozófiájukhoz, ami miatt Törökországban ütközött a két kocsijuk.

Webber Koreában kiesése után elmondta, az istállónak el kellene döntenie, melyiküket támogatja.

Rovatok