Index Vakbarát Hírportál

Raikkönennek csak a szerencse hiányzik

2012. április 4., szerda 12:16

A szezon egyik nagy kérdése két futam után, hogy mit tud Kimi Raikkönen és a Lotus - a finn állítja, a kezdeti buktatók ellenére rendben vannak: "Frusztrált a kasztnigond, az időmérő-probléma meg a váltócsere, de összességében szerintem biztatóan kezdtünk. Kiderült, hogy bármilyen nehézséggel meg tudunk bírkózni, és még erősebben jövünk ki belőlük".

A Lotus egy hetet kihagyott a tesztekből, mert át kellett tervezni a kasztnit, Ausztráliában Raikkönen félreértette magát a csapattal az időmérőn, ezért csak a 17. helyről rajtolhatott. Malájziában még az ausztrál gondok köszöntek vissza, a váltó Melbourne-ben romlott el, de már Ázsiában kellett kicserélni, az emiatt járó büntetéssel veszített a pilóta top5-ös rajthelyet, és kényszerült tizedikként indulni.

A 2007-es világbajnok szerint semmi más nem hiányzik a sikerhez, csak egy kis mázli: "Az autó érzésre nagyon jó, egyértelműen megvan a sebességünk az élmezőnyhöz, egyszerűen csak némi szerencsére lenne szükségünk".

A balszerencse eddig nem csak őt, de csapattársát, Romain Grosjeant is üldözte. A francia Ausztráliában pár körrel a rajt után, Malájziában már az első körben ütközött. Előbbinél azonnal kiesett, a másiknál tovább tudott menni, de utána hamar kicsúszott, és a kavicságyban végezte.

Rovatok