Index Vakbarát Hírportál

A Williams nem viccel

2014. március 7., péntek 13:26

Váratlan, hogy a Williams megnyerte a tesztszezont a köridőket tekintve, és második lett a megtett távban, talán az is lehet, hogy kicsit túlteljesítettek, és szándékosan a jó időre mentek, félre téve minden más tényezőt - csakhogy ez a feltételezés nem igaz, állítja Pat Symonds technikai igazgató.

"Az van, ami látszik, és gyanítom, hogy ez a többi csapatra is igaz. Az elmúlt években rengeteg blöff volt, de most mindenkinek látnia kellett, hol tart."

A Williams tehát nem viccel, tényleg a legjobbak között lehet, sőt.

"Megírtuk a leckét, mi több, túlteljesítettünk, úgyhogy meglehetősen magabiztosan megyünk Ausztráliába. Ráadásul értékelhető sebességgel is mentünk, vagyis a maximumra járattunk mindent. Egy váltónk ment tönkre, jócskán túl az élettartamán, miközben kemény tempót diktáltunk, akár teli, akár üres tankkal. Folyamatosan kínoztuk a kocsit, nem kocogtunk szinte egy percet sem, vagyis remélem, felszínre hoztuk, amit csak lehetett. Erős pontszerző hely, erre számítok" - beszélt magabiztosan Symonds.

A Williams továbbá az a csapat, aminek a legkevesebb motorhibája volt, mindössze egy. "Nem kisebbíthetem a Mercedes szerepét abban, amit eddig elértünk. A legkomplexebb új alkatrész megbízhatósága kivételesnek bizonyult."

Most már csak abban kell bízniuk, hogy a motorgondok nem élesben jönnek ki, és akkor egy nyitófutam mintegy 15 év után újra a Williamsről szólhat. És nem csak amiatt, mert ott lehet először élőben látni csütörtökön bemutatott szép új dizájnjukat.

Rovatok