Index Vakbarát Hírportál

Vettel: Pánikoltak, hogy titkokat viszek a Ferrarihoz

2014. november 24., hétfő 17:50

Kedden és szerdán idén utoljára futnak versenypályán Forma-1-es autók, Abu-Dzabiban kétnapos teszt zárja a szezont. Több istálló már új pilótáját próbálja ki, ezt szerette volna tenni a Ferrari is Sebastian Vettellel, ám nem jött össze. A német a hétvégén megerősítette, a Red Bull Racing tiltotta le a gyakorlásról.

"Kár érte, különösen, mert először megengedték, aztán megtiltották. Ez van. Nem tudom, mi az oka, de hirtelen valami megváltozott, nem tudom. A technikai emberek pánikolhattak kicsit, félnek, hogy titkokat viszek át" - idézte az Autosport a németet.

Így ő nem ülhet autóba, és nem vezet a friss világbajnok Lewis Hamilton sem. Ott lesz viszont Rosberg és a Mercedes DTM-pilótája, Pascal Wehrlein, a Red Bullban Carlos Sainz Jr., akinek még van esélye az egyetlen szabad F1-ülés megszerzésére.

A McLaren a GP2-második Stoffel Vandoornnal megy, állítólag ha jól sikerül neki ez a két nap, ő lehet Fernando Alonso csapattársa jövőre. Ennél is fontosabb viszont, hogy a kasztni alatt már az új Honda motor lesz, ez a McLaren Honda hivatalos visszatérése a Forma-1-be.

A Ferrari Raikkönen mellett a szintén GP2-es, de első szezonjában csak 8. helyen végzett Raffaele Marciellóval lesz jelen, a Toro Rossót mindkét nap Max Verstappen vezeti. A Force India kipróbálja a GP2-bajnok Jolyon Palmert és Spike Goddardot, a Sauber egyik új pilótáját, Marcus Ericssont. Másik új versenyzője, Felipe Nasr viszont még a Williamshez ül be, Valtteri Bottasszal együtt.

A Lotusszal Esteban Ocon körözhet, ő idén a Forma-3-ban megverte Verstappent is, és bajnok lett.

A Caterham a hétvégén bemutatkozott Will Stevensszel indul, de hogy jövőre lesz-e kocsija az F1-ben, még bizonytalan.

Csapat: keddi pilóta; szerdai pilóta (ahol csak egy van, az két napot marad)

Red Bull: Carlos Sainz; Daniel Ricciardo.

Mercedes:  Nico Rosberg;  Pascal Wehrlein.

Ferrari:  Kimi Raikkonen;  Raffaele Marciello.

Lotus: Esteban Ocon és  ????.

McLaren: Stoffel Vandoorne.

Force India: Jolyon Palmer; Spike Goddard.

Sauber: Marcus Ericsson.

Toro Rosso: Max Verstappen.

Williams: Valtteri Bottas; Felipe Nasr.

Caterham: Will Stevens.

Rovatok