Index Vakbarát Hírportál

Újabb jelölt Raikkönen helyére

2015. június 30., kedd 16:21

Elismerte Daniel Ricciardo az Autosport.com-nak, hogy szóba került a neve a Ferrarinál. Az olaszoknál Kimi Raikkönen helye erősen kérdéses, eddig a williamses Valtteri Bottas merült fel utódként, ám most a Red Bullos is képbe került.

"Nem akarok belemenni a részletekbe, a lényeg, hogy szerződések nem kerültek szóba, csak nyerni akarok. Emiatt vagyok frusztrált idén. Nem vagyunk nyerő helyzetben, és mint pilóta, engem csak ez érdekel. Főleg most, amíg fiatal vagyok és éhes, és úgy érzem, sok van még bennem. A szerződések nem egyszerű dolgok, nem csak annyi, hogy igen, megyek a Ferrarihoz, és kész. Jelenleg, már amennyire én fel tudom mérni, nem igen tudnék kiugrani a megállapodásomból. Mindemellett nagyon bízom benne, hogy a Red Bull jövőre képes lesz visszakerülni az élre. Még mindig úgy gondolom, megvannak a hozzávalóink és a megfelelő emberek a csapatban" - magyarázta az Autosportnak Ricciardo.

Az ausztrál tavaly három futamot nyert meg első RBR-es idényében, idén viszont az istállóval együtt ő is megbicsaklott: a Renault-motor miatt még a dobogóra sincs semmi esélyük.

"Nagyon jó érzés, hogy egy olyan istálló, mint a Ferrari elismer engem, úgyhogy megtiszteltetésnek veszem. Aztán meglátjuk, mi történik. Valószínűleg sosem fogok semmit teljesen kizárni, mert nem igazán vagyok jártas a szerződésekkel kapcsolatos dolgokban. Nem vagyok még olyan rég az F1-ben, biztos vagyok benne, hogy változhatnak a dolgok, bármi változhat. Sosem lehet tudni, mi történik. A karrierem masszívan felfelé ívelt, idén viszont megfeneklett."

Ha jövőre az olaszok igényt tartanának rá, újra egy csapatba kerülne Sebastian Vetellel, akit tavaly ő szorított ki a Red Bulltól azzal, hogy amint odakerült, legyőzte az előtte négy évig bajnok németet. Vettelt vezérpilótának szerződtette a Ferrari tavaly, nem tudni, mit szólna hozzá, ha épp Ricciardót hoznák utána. Az viszont biztos, hogy a nagy hármas, Vettel-Alonso-Hamilton után Ricciardo a legjobb versenyző az F1-ben, sőt.

Rovatok