Index Vakbarát Hírportál

A Marussia vitte el a Red Bull Racing Merci-motorját

2015. október 1., csütörtök 13:25

A világbajnoki címvédő Mercedestől kap jövőre motorokat a Manor Marussia Forma-1-es istálló.
Az együttműködés lényege, hogy a verseny szorosabbá váljon - indokolta a megállapodást csütörtökön Toto Wolff, a Mercedes csapat vezetője.

Az idei szezonban még pont nélkül álló Manor Marussia most a Ferrari tavalyi erőforrását használja, gyakorlatilag teljesen esélytelen a riválisokkal szemben. A mezőny jelenlegi legjobb motorját gyártó Mercedes a Willams, a Force India és a Lotus csapatok beszállítói partnere, a Lotust viszont jövőre felvásárolja a Renault, ami gyári istállóként akar visszatérni a Forma-1-be, így egy motorcsomagja felszabaul.

A Manor/Marussia idén a tavalyi Ferrarikat kapta meg, a Mercedestől viszont a legújabb, jövő évi motort veszi meg, amire pályázott a Red Bull Racing is. A Merci fontolgatta, hogy szállít az egyik legnagyobb riválisnak, de elég gyorsan átgondolta a dolgot, és ez ellen döntött.

A Red Bull Racing és fiókcsapata, a Scuderia Toro Rosso így továbbra is motor nélkül áll 2016-ra, ami válsághelyzetet teremt. Csak a Ferrari maradt nekik, de az olaszok csak 2015-ös motorokat adnának el nekik, aminek az RBR nem örül. Folyamatosan tárgyalnak a helyzet feloldásáról.

Rovatok