Index Vakbarát Hírportál

Tényleg pilótafülkét tett az RBR az F1-kocsira

2016. április 28., csütörtök 15:22

A pénteki első szabadedzésen teszteli majd élőben a Red Bull Racing a saját elképzelését az F1-es fejvédőre, de már csütörtökön bemutatták az eddig csak tervrajzokon látott, nem is annyira bukókeretes, mint inkább pilótafülkés elképzelésüket.

A pilóta fejét védő plexit Daniel Ricciardo kocsijára szerelték fel, menni még nem ment vele az ausztrál, de a kocsiba beülve legalább már a látómezőt ellenőrizhette, beszélni viszont még nem beszélt róla.

Megtette helyette ezt Felipe Massa, a Williams pilótája, akinek a fejét a 2009-es Magyar Nagydíjon egy rugó találta el, ami miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett. A brazil kíváncsian várta, hogy fest majd élőben a Red Bull verziója, miután a Ferrariét már megnézhette a szezon előtt.

Egyelőre még szerint is korai lenne megmondani, hogy ez, vagy az olaszok megoldása a jobb, ennél a verziónál ugyanis még meg kell várni, hogy a menetszél pontosan hogyan hat a kocsiban ülő versenyzőre.

Az első szocsi szabadedzés magyar idő szerint pénteken 9-kor indul majd, Daniel Ricciardo akkor teszteli a pilótafülkét.

Rovatok