Index Vakbarát Hírportál

Gyorsabban megtörtént, mint Verstappen gondolta

2016. május 5., csütörtök 20:35

A vártnál korábban ért véget Max Verstappen pályafutásának első szakasza a Forma-1-ben, a betanítócsapat Toro Rossótól a nagycsapathoz, a Red Bull Racinghez helyezik egy szezon és négy verseny után.

Érett már a váltás a múlt év végén is, 2017 elején mindenképpen megtörtént volna, de Danyiil Kvjat ámokfutása felgyorsította az eseményeket: az oroszt azonnali hatállyal visszaminősítették a Toro Rossóba, cserélnek a hollanddal.

A következő lépés a relatíve rövid karrieremben egy óriási lehetőség. Megkapom az esélyt, hogy egy olyan topcsapatnál tanuljak, mint a Red Bull Racing. Várom, hogy egy kipróbált és rutinos csapattárssal dolgozzam, Daniel Ricciardóval. Azt meg még jobban, hogy megtegyem az első köreimet az RB12 Tag Heuerben jövő héten, Barcelonában

- közölte a Red Bull Racing az első szavait, mint az istálló pilótája.

Verstappen legjobb eredményeit, két negyedik helyet tavaly a Hungaroringen és az amerikai Austinban érte el. Még mindig csak 18 éves, így nagyon nagyon a karrierje elején jár, topcsapat ilyen fiatalon versenyzőt még nem alkalmazott. Előléptetését Helmut Marko, a Red Bull különleges tanácsadója szorgalmazta, aki a csapat pilótanevelési programját is felügyeli.

A jövő hétvégi Spanyol GP-n mutatkozik be élesben, a pénteki szabadedzéseken vezetheti először az autót. Addig Milton Keynes-ben megnézi a gyárat - már csütörtökön elkezdte - , átesik az üléspróbán, és a méreteire igazítják az egyik kocsit.

Rovatok