Index Vakbarát Hírportál

Ferrari-elnök: Megbuktunk Barcelonában

2016. május 17., kedd 10:57

Egyértelműen győzelmet várt a Ferraritól a Spanyol GP-n az elnök, ezt ki is nyilvánította pár nappal a futam előtt. Adódott is a lehetőség, az első körben kiütötte egymást a két Mercedes, így elméletileg szabad volt az út a nagyon várt sikerhez. De mégsem jött össze, mert a Red Bull Racing valójában nagyobb megerőltetés nélkül, 18 éves versenyzőjével is megverte a Ferrarikat.

Maurizio Arrivabene szóvá is tette ezt:

Előttünk volt a sansz, ám elbuktuk. A realitás az, hogy ha a Mercedesek nem esnek ki, bajban lettünk volna. Meg kell vizsgálnunk az okokat, és tovább kell lépnünk.

Vagyis remekül látja a lényeget, ha a Mercik Barcelonában célba érnek, a Ferrari még a dobogóra sem állhatott volna fel, ami teljes égés lett volna.

Kimi Raikkönen majdnem fél versenyen át egy másodpercre autózott a győztes Max Verstappen mögött, de egy előzési kísérletig sem jutott. Ahogy a hétvége előtt, Arrivabene most is dicsérte a versenyzőt, és újra kiemelte, a kocsiban, illetve a csapatban látja a hibát.

Kiminek fantasztikus versenye volt. Nagy kár, hogy nem voltunk elég jók a pálya egyes szakaszain, hogy megadhassuk a lehetőséget neki a győzelemre.


A Ferrari tavaly két győzelmet tűzött ki szezoncélként, amit túl is teljesített, hárommal zárt. Idén a világbajnokságot célozták meg, de a Mercedes ellen esélyük sem volt az szezon első öt futamán. Az autó nem elég gyors és erős, ezt taktikai húzásokkal sem sikerült kompenzálni.

Nem véletlen, hogy már az elnök múlt heti nyilatkozata után felmerült a sajtóban, hogy a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene helye nem sziklaszilárd. Sebastian Vettel a spanyol futam előtt ezt hevesen cáfolta, de a realitás mást mutat.

Nézzük csak meg Marchionne idei megszólalásait:

Rovatok