Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen: Verstappen nagyon el fog szállni

2016. augusztus 29., hétfő 09:34

"Csak az a célja, hogy leszorítson engem. Kurva röhejes, ahogy vezet" - mondta a rádióba Kimi Raikkönen, miután Max Verstappen előbb kiszorította a pályáról a Belga GP-n, aztán előzés közben mozdult be a Ferrari előtt, komoly veszélyhelyzetet okozva.

A finn a futam után is tartotta véleményét.

"Az a gond, hogy amikor a DRS-sel jövök, 15-20 km/h-val gyorsabb vagyok, és amikor mozdulok, utánam mozdul. Fékeznem kell, hogy ne menjek neki. Teljes sebességnél ilyennek nem szabadna megtörténnie, bár a felügyelőknél, fogalmam sincs, miért, ez rendben van. Ha nem fékezek, elszállunk, de előbb-utóbb megtörténik, ha nem változtat, és lesz egy nagy bukása. Úgy néz ki, balesetre van szükség, hogy mindenkinek világos legyen, mit művel" - kritizálta a felügyelőket is, akik egyszer sem büntették a hollandot.

Verstappen már az első kanyarban összeakadt a két Ferrarival, amikor Vettel nekiment Raikkönennek, a finn így a hollandnak. A Red Bull kocsiról letört az első szárny, megsérült a fenéklemez is, a versenye valójában véget ért. Csak 11.-nek tudott bejönni, pedig a második helyről rajtolt.

Verstappen ennek fényében mondta, hogy

ha olyat tesznek, mint az első kanyarban, ne várják, hogy könnyen lemondok a helyemről. Én ott simán befordultam, de Kimi beszorított, aztán Sebastian mindkettőnre ráhúzta a kormányt.

Arra pedig, hogy veszélyesen vezetne, indulatosan reagált:

Hogy őszinte legyek, ez nagy hazugság. Csak védem a pozíciómat, és ha valakinek nem tetszik, az az ő gondja.


Vettel egyébként a megbüntetésével nem igazán értene egyet.

Nem vagyok a büntetés híve, nem így kell nevelni. Le kell vele ülni beszélni. Csípem a srácot, de van pár manővere, ami nem korrekt, ezt kellene megértenie.

Vettel hatodikként, Raikkönen kilencedikként végzett a futamon.

Rovatok