Index Vakbarát Hírportál

Még három hely elkelt a Forma-1-ben

2016. november 9., szerda 15:42

Bár még nem hivatalos, de a brit sajtó, köztük a BBC is biztosra veszi, hogy Kevin Magnussen otthagyja a Renault-t a Haasért, míg az Autosport úgy tudja, az idén manoros Esteban Ocon megegyezett a Force Indiával.

Magnussen helye, de főleg státusza vált bizonytlananná a franciáknál, miután bejelentették, jövőre Nico Hülkenberg lesz a vezérpilótájuk, így kapva kapott a Haas ajánlatán. Az amerikai csapathoz Esteban Gutierrez helyére érkezik, aki bármennyi szponzorpénzt is vitt az istállóhoz, pontot nem szerzett, így nem meglepő, hogy ejtik.

Magnussen csapattársa Romain Grosjean lesz.

A dán karrierje eddig meglehetősen hihetetlen, annak ellenére, hogy a legelső volt a legjobb versenye, és azóta semmit nem tett le az asztalra, már a harmadik csapat fogja alkalmazni négy év alatt, és a harmadik motorját próbálhatja ki.

A 2017-es pilótakettősök

Mercedes - Hamilton&Rosberg

Red Bull - Verstappen&Ricciardo

Ferrari - Vettel&Raikkönen

Williams - Bottas&Stroll

McLaren - Alonso&Vandoorne

Toro Rosso - Sainz&Kvjat

Force India - Sergio Perez&Ocon

Sauber - Nasr&Ericsson

Haas - Grosjean&Magnussen

Renault - Hülkenberg&Palmer

Manor - Wehrlein& ??????

2014-ben a McLaren-Mercedessel második lett élete első futamán, Ausztráliában, de 2015-re Fernando Alonsóra cserélték. 2016-ra a Renault a semmiből visszahívta, most meg jön a Ferrari-motoros Haas. Magnussen idén hét pontot szerzett, egyszer hetedik, egyszer tizedik lett, a bajnokságban a 16. helyen áll.

Ocon szezon közben ülhetett be a Manor-Mercedesbe, Pascal Wehrlein mellé, és teljesítményével azonnal felhívta magára a figyelmet. A Force India-Mercedes így Hülkenberg elvesztése után őt fogja választani.

A Mercedes junior versenyzője, ami számított a Manornál, és a Force India esetében sem mindegy, mert a németeknek is jól jön, hogy jó autóban alkalmazzák a neveltjüket. A társa Sergio Perez lesz.

A Sauber még nem jelentette be egyik pilótáját sem, de szinte biztosan marad Felipe Nasr és Marcus Ericsson is.

Így a Renault-nál kérdés még Hülkenberg és a Manornál Wehrlein csapattársa, igaz, még utóbbit nem erősítették meg. Meglepetés lenne azért, ha lecserélnék.

UPDATE: A Renault szerda este véglegesítette 2017-re is Jolyon Palmert, aki idén Magnussen társa volt az istállónál. A Brazil GP-ig sem vártak, azonnal megerősítették a következő idényre, az érkező Hülkenberg mellé. Így elméletileg már csak az egy manoros hely kérdéses.

Rovatok