Index Vakbarát Hírportál

A Mercedes kipróbálja Valentino Rossit és a négyszeres ralivilágbajnokot

2016. december 25., vasárnap 10:33

Kíváncsi, mit tud a Forma-1-es Mercedesszel két motorsportfenomén, a kilencszeres motoros világbajnok, Valentino Rossi és a négyszeres rali-vb győztes, Sebastien Ogier, ezért a csapatfőnök összehoz nekik egy tesztet.

A Forma-1 a szórakoztatásról is szól, kipróbálnám, mire képes Valentino Rossi és Sebastien Ogier az autónkkal. Az az ötletem támadt, hogy szervezzünk nekik egy tesztnapot

- mondta Toto Wolff a La Gazzetta dello Sportnak.

A Mercedes január 3-ig biztosan nem nevezi meg, ki váltja a csapatnál a hirtelen visszavonult világbajnokot, Nico Rosberget. Rossi tesztjét már korábban felvetette Wolff, és mi is pedzegettük, mi lenne, ha. Az biztos, hogy a próba nagy durranás a médiában, az meg még nagyobb lenne, ha a két bajnok közül kapna csapattársat Lewis Hamilton.

Wolff ötlete inkább csak show - ahogy mondja is -, de kérdés, mikor ejtik meg a tesztet, erről nem beszélt. Ha januárban, az talán nem véletlen.

Rossi már mondta, hogy nyitott rá, és valószínűleg Ogier is az lesz, bár ott gondot okozhat, hogy ő pár hete szerződött az M-sport istállóhoz, ami Forddal indul a vb-n.

Pedig belőle bármi kisülhet, tőle sokkal többet lehet várni, mint Rossitól. Ő nyert az utóbbi négy rali-vb-címet, megszorítani sem tudták, sok kihívás jelenleg nincs előtte.

A motoros nyolc-tíz éve F1-es Ferrarival már gyakorolt, Bernie Ecclestone imádta volna, ha vált, de ez nem történt meg, és most sem emiatt vezetne. Két évre szerződése is van még a Yamahához.

Pár hónapja Rossi - immár - excsapattársa, az ötszörös bajnok Jorge Lorenzo kipróbálta a Mercit, és amellett, hogy elájult a kocsi képességeitől, azt mondta, meglepően könnyű volt vezetni.

Hamilton társának továbbra is Valtteri Bottas a favorit, de a Mercedes kihasználja a bizonytalanság okozta hírverési lehetőséget, ezért nem sieti el leigazolásának véglegesítését. Ha végül így alakul, a finnt Felipe Massa fogja pótolni a Williamsnél, mégsem vonul vissza.

Rovatok