Index Vakbarát Hírportál

Elkelt az összes hely a Forma-1-ben

2017. január 6., péntek 14:43

Csődvédelem alá került pénteken a Manor Forma-1-es csapat, így valószínűleg nem lesz már több szabad hely a sorozatban 2017-re. A mezőny legkisebb, tavaly utolsó helyen végzett istállójánál eddig tárgyaltak egy ázsiai befektetővel, de az üzletet nem lehetett időben összehozni, így inkább a csődbiztoshoz fordultak, közölte a tuladonos, Stephen Fizpatrick.

A bizonytalanság miatt eddig pilótákat sem igazoltak, és ha minden igaz, nem is fognak, vagyis idén 22 helyett csak 20 autó lesz a pályán. A szezonkezdet még arrébb van, március 26-a az első verseny időpontja, ha addig sikerül vevőt találni a Manorra, még menthető a team. De erre nagyon kevés az esély.

Egészen kicsin múlt egyébként a fennmaradás, Fitzpatrick a Motorsport.com-nak elárulta, ha tizedikek és nem tizenegyedikek a bajnokságban, életben maradhattak volna.

A szezon nagy részében jól álltunk, sínen voltunk a folytatásért, de aztán az utolsó előtti futamon a sauberes Nasr két pontot szerzett, és ez megpecsételte a sorsunkat.

A Manor Pascal Wehrlein júniusban, Ausztriában szerzett egy pontjával (10. hely) november közepéig birtokolta a 10. helyet a konstruktőrök között, de Felipe Nasr aztán kilencedik lett Interlagosban, és így a Sauber előzött.

A 2017-es pilótafelállás ezzel kialakulhatott, bár Bottas, Massa és Wehrlein hivatalos kinevezésére még várni kell.

A 2017-es versenyzők

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Raikkönen
Force India: Sergio Perez, Esteban Ocon
Williams: Felipe Massa, Lance Stroll
McLaren: Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne
Toro Rosso: Carlos Sainz Jr, Danyiil Kvjat
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer
Sauber: Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson

Rovatok