Index Vakbarát Hírportál

Newey: Az új Mansell már az F1-ben van

2017. január 30., hétfő 10:50

Szép dicséretet kapott újfent Max Verstappen, nem mintha hiánya lenne ebből, de ha az embert egy világbajnokhoz hasonlítják, az sosem jön rosszul.

Adrian Newey, a 19 éves tehetség egyik főnöke a Red Bullnál, beszélt arról, hogy melyik volt pilótáját látja benne: Nigel Mansellt, aki 1992-ben azzal a Williamsszel nyerte vb-címét, amit a mérnökzseni tervezett.

"Max lelkesítően kezdett, illletve folytatta, mert a tavalyi már a második éve volt az F1-ben - mondta Newey az Autosportnak. -  A stílusa, ahogy vezet, Nigelére emlékeztet engem."

Mansellről mindig tudtad, hogy ő vezeti a kocsit. Mindig kint volt a könyöke, ilyen volt a stílusa. Max ugyanilyen, élvezet nézni a tévén is. Látszik rajta, ami Mansellen, hogy engem nem lehet megfélemlíteni, csinálom, amit tudok, és ha nem tetszik, az nem az én gondom. Így áll a dolgokhoz.

Newey évekig dolgozott az angol bajnok mellett a Williamsnél, így közelről figyelhette, ahogy tavaly Verstappent is, aki egy szezon és négy futam után került a fiókcsapat Toro Rossótól a Red Bull Racinghez, aminek ő a technikai főnöke.

Rovatok