Index Vakbarát Hírportál

Verstappen: A Mercedes sumákol

2017. március 21., kedd 10:58

Péntek hajnalban Ausztráliában elkezdődik az F1-szezon, az első szabadedzések után talán már derenghet valami arról, ki hol is tart ténylegesen a Forma-1-es csapatok közül. Addig még marad a jósolgatás, természetesen Max Verstappent is megkérdezték, mi a sorrend.

Mindig nehéz megmondani, kinek van a legjobb kocsija, de az nyilvánvaló, hogy a Ferrari erősebb, mint tavaly. A Mercedes mindig ott van, szerintem nem is mutatták meg, mit tudnak valójában. Az elmúlt években is ezt tették

- idézte a Gpupdate.net.

A tesztek után mi is hasonló következtetésre jutottunk, nagyobb kérdésnek tűnik, hogy mit tud Verstappen csapata, a Red Bull Racing.

Hogy mi hol tartunk, azt nehéz megmondani, úgy gondolom, nem mi vagyunk a legjobbak, még. De várjuk meg az ausztráliai időmérőt, ott jön majd ki a puszta sebesség. Mindenesetre nem úgy megyünk Melbourne-be, hogy miénk lesz a pole. A Ferrari és a Mercedes van elöl, de mint tavaly, fokozatosan mi is belejövünk.

A Red Bull sokkal kevesebbet futott a másik két élcsapatnál a teszteken, a Renault-motor hibái miatt. A franciák motorja még mindig eléggé akadozik, de ők azt mondták, hogy az első futamra minden megoldható. Teljesítményben egyébként feljöhettek, csak mivel áttervezték a motor 95 százalékát a télen, a megbízhatóság még nem az igazi.

Az Ausztrál GP 2. szabadedzése péntek reggel 6-kor kezdődik, a verseny vasárnap szintén 6-kor rajtol.

Rovatok