Index Vakbarát Hírportál

Renault: Kubica ott van a 2018-as listán

2017. július 15., szombat 16:23

Semmi olyat nem látott a Renault eddig Robert Kubicán, ami fizikai akadályt jelentene a lengyel F1-visszatérése kapcsán, még a kormányzás szempontjából egyik legmegterhelőbb pályán, Monacón is rendesen tudna menni. A francia csapat ugyanakkor továbbra is nagyon óvatosan nyilatkozik a héten a franciaországi Paul Ricard versenypályán tesztelő Kubica ügyében.

"Nem mondom, hogy készen áll egy F1-versenyre, mert nem szeretnék sem igent, sem nemet mondani az ügyben" – nyilatkozta a Renault csapatfőnöke Cyril Abiteboul, aki a Brit Nagydíj pénteki szabadedzései közben azt mondta az NBC-nek, hogy a lengyel pilóta ott lehet a 2018-as opciók listáján.

Abiteboul sokadszor erősítette meg, hogy nem vizsgaként fogják fel Kubica képességeinek tesztelését, nincs egy olyan pont, amit átlépve biztossá válik, hogy lehetőséget adnak a lengyelnek, mert nagyon sok összetevős a dolog, többek között azt is figyelembe kell venni, hogy eddig egy 2012-es autóval (a Lotustól örökölt E20-assal) tesztelt, nem az idei hibridekkel.

A francia gyártó viszont hivatalosan továbbra sem erősítette meg azt az olasz értesülést, hogy Kubica részt venne a kétnapos hungaroringi kollektív teszten augusztus elején, a július végi Magyar Nagydíj után, ahol legalább az egyik nap újoncot – Kubica nem számít annak – kell autóba ültetni.

Rovatok