Index Vakbarát Hírportál

Örülök, hogy nem csak én estem ki

2017. szeptember 18., hétfő 10:52

Hármas rajtbalesettel indult a Szingapúri GP, ez döntötte el a versenyt, és még az is előfordulhat, hogy a világbajnokságot is, legalábbis nagyon meghatározza jelenleg a vb-sorrendet: Vettel 28 pontos hátrányba került Hamiltonhoz képest.

Kimi Räikkönen, Max Verstappen és Sebastian Vettel ütközött össze az indulás után, az esetet némi vizsgálat után versenybalesetnek minősítették a felügyelők, jogosan.

Vettel azt mondta, nem tudja igazából, mi történt, közepesen rajtolt, aztán húzódott befelé, utána Räikkönen az ő kocsijába csapódott. Ez van, továbblépünk, és lezárta a történetet.

A finn annyit tett hozzá, hogy ő egyenesen ment, és semmit nem tudott volna másképp csinálni, maximum azt, hogy lemarad, oda sem megy.

Ő tényleg teljesen vétlen volt, a csapattársának sokan felrótták, miért húzott befelé. Főleg Verstappen, akinek a két régi motorossal ellentétben hosszabb véleménye volt a történtekről.

Amikor megkérdezték, ki a felelős, úgy felelt,

leginkább Sebastian, elkezdett beszorítani engem. Biztosan nem látta, hogy ott van Kimi is, de ez nem lehet kifogás, ha a vébéért hajtasz, nem rizikózol ennyit.

Sőt, a holland kijelentette,

nem versenybaleset volt. Megpróbáltam kihátrálni belőle, mert láttam, hogy ez lesz, de a hátsó gumik szélesebbek az elsőknél, úgyhogy már lehetetlen volt. Én voltam középen, nem tettem semmi rosszat.

Ha megnézi videón, talán ő is észreveszi, hogy azért értek össze az autóik Räikkönennel, mert ő egy picit balra mozdult. Rendben, jött Vettel, de ekkor a német még olyan messze volt, hogy a hollandnak nem kellett reagálnia, másrészt Kimi olyan közel, hogy nehéz elképzelni, hogy ő a másik oldalra figyelt volna. Vagy ha tényleg oda figyelt, az volt a gond, mert Vettel miatt - még - nem kellett volna irányt módosítania. Korán mozdult - lehet, hogy simán tapasztalatlanság az egész, két és fél éve van az F1-ben.

Van egy nagyon jó fotó a baleset előtti pillanatról, amin látszik, hogy ha nagyon neccesen is, de mindhárom kocsi elfért volna. Vettel húzott be, de elég helyet hagyott Verstappennek.

Összességében versenybaleset volt, három autó nagyon közel ment egymáshoz, ilyenkor előfordul, hogy ez a vége.

Verstappennek más a véleménye, ez is oké, az viszont már kissé aggályos, amit a továbbiakban mondott a 20 éves.

Örülök, hogy nem csak én estem ki, hanem mindhárman, így mindnyájunknak fáj kicsit.


Ilyet azért ugye nem nagyon hallottunk a múltban más karambolok után. Lehet ezen is vitatkozni, de ez nem egy szép mondat, és egyáltalán nem sportszerű.

Rovatok