Index Vakbarát Hírportál

A leintés után jött a Maláj GP legbizarrabb pillanata

2017. október 1., vasárnap 11:17

Egészen drámai hétvégéje volt a Ferrarinak az utolsó F1-es Maláj Nagydíjon: szombaton Sebastian Vettel motorhiba miatt mért kör nélkül maradt az időmérőn, így csak az utolsó helyről indulhatott, vasárnap Kimi Räikkönen autója romlott el a futam előtt a rajtrács felé, ő el sem tudott indulni, pedig jó helyről, a második pozícióból kezdhetett volna. Vettel hatalmasat mentett ezek után, a 20. helyről majdnem dobogóra hozta be a Ferrarit, végül negyedik lett, de a dráma itt még nem ért véget.

Merthogy a levezető körön, minimális tempónál sikerült összeütköznie Lance Stroll-lal, ki is tört a Ferrari bal hátsó felfüggesztése, így nem is jutott el a garázsig.

Az esetet persze mindketten másképp látták, Vettel szerint ő csak azért ment le a külső ívre, hogy felszedjen egy kis gumitörmeléket a kerékre, Stroll is ezt akarhatta, csak nem látta közben őt. A fiatal kanadai diplomatikusan annyit mondott csak, hogy furcsa eset volt, de biztosan nem volt szándékosság egyikük részéről sem. A koccanást gyorsan ki is vizsgálták, egyik pilóta sem kapott büntetést. Vettelnek viszont még nincs vége ezzel az ügynek, a Ferrari gyanúja szerint megsérülhetett a váltója, amit ha cserélni kell, ötrajthelyes büntetést kap majd Japánban.

Vettel végül nem is önerőből, hanem a sauberes honfitársa, Pascal Wehrlein kocsiján taxizva ment vissza a garázsba. Ezt ugyan nem tiltják, de Fernando Alonso és Mark Webber 2013-as taxizása óta ellenzik. Webber akkor 10 rajthelyes büntetést kapott, de nem a taxizás miatt, hanem azért, mert átszaladt a pályán.

Rovatok