Index Vakbarát Hírportál

A Hungaroringen dől el, hogy Kubica újra F1-versenyző lesz-e

2017. október 3., kedd 11:26

A Williams kétnapos teszten dönti el, hogy Robert Kubica vagy Paul Di Resta lesz-e az egyik pilótája a 2018-as szezonban, értesült a Motorsport.com.

Mindketten egy-egy napot kapnak, ezen kell bebizonyítaniuk, hogy melyikük érdemesebb a posztra.

Nekünk külön érdekes az is, hogy hol lesz a szétlövés: a Hungaroringen.

Kubica október közepén Silverstone-ban próbálhat ki először egy Williams-kocsit, hogy képbe jöjjön a csapattal, majd pár nappal később a Hungaroringen folytatódik a próba. Előbb Kubica, majd Di Resta ül autóba.

A Hungaroringtől megérdeklődtük, a sajtófőnök azt mondta, a teszt zárt kapus lesz a Williams külön kérésére, és október közepén kerül rá sor. Mivel Di Resta a Williams tartalékpilótája, a nagydíjakra el kell mennie, és október 22-én és 29-én is verseny van az F1-ben, tehát marad a 14-15-ei hétvége, illetve az előtte/utána lévő pár nap, ha nem hétvégére tervezik.

A súlyos sérülésből visszatérő Kubicának a Williams maradt az utolsó reális esélye az F1-es visszatérésre, miután a Renault lemondott róla. A franciák idei autóját a Hungaroringen már augusztus elején vezette a lengyel, de aztán mást választottak helyette 2018-ra, Carlos Sainzet a Toro Rossótól.

Épp most merült fel az is, hogy esetleg a Toro Rosso elvinné Kubicát, de a Red Bull-főnök Chris Horner szerint ez erős túlzás, azt mondta, ha újra F1-es lesz a futamgyőztes versenyző, akkor az szerinte a Williamsszel fog megtörténni.

Di Resta idén a Williams tartalékja, épp a Hungaroringen, a Magyar Nagydíjon kellett beugrania Felipe Massa helyére. Valószínűleg épp ezért hozzák őket Mogyoródra, a Hungaroring az egyetlen pálya, ahol mindketten vezettek F1-autót a közelmúltban. Most viszont nem az idei, hanem a 2014-es modellt fogják használni.

Lance Stroll helye biztos a Williamsnél jövőre, Felipe Massáé viszont így a minimálisra csökkent. Csak az tarthatja a csapatnál, ha sem Di Resta, sem Kubica nem tud elfogadhatót produkálni a Hungaroringen.

Rovatok