Index Vakbarát Hírportál

Sainz csúnyán odaverte a Toro Rossót Szuzukában

2017. október 6., péntek 08:35

Egyik pénteki szabadedzés sem volt zavartalan Szuzukában – az elsőt Carlos Sainz elég nagy balesete miatt kellett megszakítani, a másodikat pedig majdnem teljesen elmosta az első gyakorlás végére odaérő eső, pár kört tudtak csak megtenni a versenyzők a vizes pályán.

Sainz 50 perccel az első szabadedzés kezdete után, a hajtűkanyarból kigyorsítva vesztette el az irányítást a Toro Rosso fölött, amikor egy pillanatra lecsúszott a kocsi jobb oldala az aszfaltról. Egyből keresztbe fordult, majd a falról visszapattanva állt meg a pálya közepén.

Nem a baleset az egyetlen gondja Sainznak a Japán Nagydíjon, már a gyakorlás indítása előtt biztossá vált, hogy 20 rajthelyes büntetéssel kezdi a futamot, miután beszerelték a kocsijába az ötödik turbót, motort, illetve hatodik hőenergia-visszanyerőt.

Friss motorelemeket kapott Kimi Räikkönen is, de a Ferrari-pilóta megúszta még büntetés nélkül, a negyedik motort, kinetikusenergia-visszanyerőt, elektronikus vezérlőközpontot és energiatárolót kapta meg.

Ami a tempót illeti, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo előtt, de még a negyedik Räikkönen is fél másodpercen belül volt német csapattársához képest.

Aztán jött az eső

A második szabadedzés komolyabb esemény nélkül zajlott le a hatalmas eső miatt. Kocsit is csak elég későn lehetett látni, addig leginkább a csapatok által a boxutcában hömpölygő vízre rakott különböző tárgyakkal szórakoztatta magát mindenki – volt papírhajó és felfújható banán is az indulók között.

Végül Lewis Hamilton lett a leggyorsabb a vizes pályán, de összesen csak 14-en hajtottak ki, mért isőt is csak 5-en mentek, tehát nincs értelme igazi sorrendről beszélni. Folytatás szombaton 5-kor a harmadik szabadedzéssel, a időmérő 8-től jön majd.

Rovatok