Index Vakbarát Hírportál

Könnyebb úgy, ha a másik nem kavar, nem visz politikát a melóba

2017. október 16., hétfő 14:53

Sebastian Vettel 10 éve, 2007 nyarán mutatkozott be a Forma-1-ben, a Kanadában nagyot bukó Robert Kubica helyére szállt be az indianapolisi futamra a Sauberbe, Nick Heidfeld mellé. Azóta öt olyan csapattársa volt, aki mellett huzamosabb ideig versenyzett:

Az Autosport a már emlegetett nagyinterjújában többek között arról is megkérdezte, melyikük volt a legjobb csapattársa.

Heidfeld, Liuzzi, Bourdais, rájuk sok szót nem vesztegetett Vettel, előbbi egy futam volt, utóbbi kettő nem volt vele egy súlycsoportban képességekre.

Nyilván sokkal könnyebb az életünk, ha megvan a kölcsönös tisztelet, és ha olyannal dolgozhatsz, aki nem kavar, nem visz politikát vagy bármit a munkánkba. Ebből a szempontból valószínűleg Kimi a legjobb csapattársam. Ő nagyon egyenes és lényegretörő, de remekül kijöttem Daniel Ricciardóval is

- értékelte a kollégáit Vettel.

Räikkönent már azelőtt is nagyon kedvelte, hogy a Ferrarinál összekerültek, emlékezetes a 2012 abu-dzabi futam, amit a finn nyert meg, és Vettel sűrűn gratulált neki már a kocsiból.

A leghosszabb ideig, öt szezont Mark Webberrel töltötte Vettel a Red Bullnál, ütköztek is, nem igazán volt sportszerű a viszonyuk.

Ott volt Mark, akivel akadtak nézeteltéréseink. Persze más generáció is vagyunk, így a kezdetektől fogva távolság volt közöttünk.

Az ausztrál 2013 végi visszavonulása után érkezett Ricciardo a Red Bullhoz, ő eddig az egyetlen, aki megverte csapattársként. 2015 óta a Ferrarinál Räikkönennel remekül kijönnek, jövőre a negyedik szezonjukat kezdik együtt. Lehet, hogy ez lesz az utolsó közös, Räikkönennek csak egy évig van szerződése jelenleg.

Annak ellenére vannak jóban, hogy már többször akadtak össze futamon, legutóbb egy hónapja, amikor egy szerencsétlen rajtbalesetben ütköztek. A versenyhétvégéken kívül is töltenek együtt időt, nagy ellenfelek tollasban.

Rovatok