Index Vakbarát Hírportál

Alonso megmutatta Hamiltonnak, mire számítson

2017. október 31., kedd 11:56

Nagyon rég láttuk versenyben egymás ellen menni Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót, de Mexikóban megtörtént Hamilton első körös defektje miatt. Az angol a hajrában érte be a 9. helyen autózó mclarenest, és kezdte támadni.

Nem volt könnyű dolga, a spanyol rutinja és tudása körökön át maga mögött tartotta a sokkal gyorsabb Mercedest. Végül persze engednie kellett.

"Egy kicsit később próbáltam fékezni, próbáltam védekezni, de lehetetlen volt" - mesélte Alonso.

Nem nehéz belegondolni, hogy nézett volna ki a csata, ha Alonso mögött nem egy Honda dübörög, hanem legalább az a Renault, amivel Max Verstappen megnyerte a versenyt. Jövőre az lesz ott, célzott is erre Alonso.

Nagyon könnyű volt neki idén, nem voltak ellenfelei. Tavaly Nico (Rosberg) az utolsó futamig nyomasztotta, minden egyes versenyen küzdöttek. Idén túl könnyű volt, nyert is három futammal a vége előtt, a Mercedes még többel. Reméljük, a McLaren-Renault változtat ezen.

Alonso meggyőződése, hogy a McLaren volt a leggyorsabb kasztni Mexikóban, és csak a motor vetette vissza, ám ez a hátrány pár hónap múlva megszűnik a francia motor érkezésével.

Pont erről beszélt Hamilton is.

Kemény volt a csatánk, gondoltam is, ha ez a srác kap egy jó motort...mert az egyeneseken kívül nagyszerű volt a kocsija, szóval Fernando kemény dió lesz. Élveztem a kis csatánkat, remélem, sok hasonló jön még. A McLaren különleges helyen van nálam, jó lenne, ha jövőre jobban sikerülne a szezonjuk.

Rovatok