Index Vakbarát Hírportál

Hamilton: Fel kell kötnöm a gatyámat

2017. november 2., csütörtök 10:09

Épp csak megnyerte negyedik világbajnokságát Lewis Hamilton, de tudja, a következőt sokkal nehezebb lesz megszerezni: Mexikóban újra megmutatta magát a leendő nagy ellenfél. Az angol úgy látja, a futamgyőztes Max Verstappen lesz az, aki 20 évesen már harmadik versenyét nyerte a Forma-1-ben.

Jobb akarok lenni jövőre, a kihívás még nagyobb lesz a Ferrari és a Red Bull miatt. A Forma-1 nem alszik, nem áll meg, valaki mindig pályázik a helyemre. Ott van Max, készen áll, hogy elvegye. Szintet kell lépnem, hogy előtte maradhassak, és ez motivál. Már most megvan a motivációm a következő szezonra.

Idén Sebastian Vettel és a Ferrari kicsit megdolgoztatta a bajnokot, a német mellett a holland is ott lesz jövőre.

Max különleges, félelmetes a versenyeken, a rajtnál közelről figyelhettem. Nagyon vártam a csatánkat. Amikor hárman egymás mellett mentünk az első kanyarba a legnagyobb ellenfeleim közül kettővel, úristen!

A Ferrari 2017-ben visszavette szokásos helyét az F1 topcsapatai között, Hamilton arra számít, jövőre a Red Bull Racinggel történik ugyanez.

Nagyon jó, hogy a Red Bull újra ott van. Remélem, jövőre jobb lesz a motorjuk, és többször mehetnek a győzelemért. Nagyszerű lenne a sportnak. Max potenciális világbajnok, és csak jobb lesz, mert a puszta tehetsége óriási. Hosszú út áll előtte, de ezek a győzelmek csak növelik a potenciálját. Készülök, hogy ezzel kell megküzdenem.

Rovatok