Index Vakbarát Hírportál

Újabb F1-csapatot támadtak meg Brazíliában

2017. november 12., vasárnap 13:44 | aznap frissítve

Egy nappal azután, hogy a Mercedes csapatát fegyveresek támadták meg és rabolták ki, most a Sauber járt hasonlóan. Ruth Buscombe, a csapat vezető stratégiai mérnöke írta a twitter-oldalán, hogy egy kocsi szándékosan beléjük hajtott, amelyből fegyveres rablók ugrottak ki és az értékeket követelték.

Az Independent szerint szerencsére ebben az esetben sem történt személyi sérülés, de Buscombe is arra figyelmeztet mindenkit, hogy a versenyre érkezők legyenek nagyon óvatosak. Vegyék igénybe a rendőri kíséretet a pálya közelében.

Hozzátette még, szerencséje volt, mert a FIA által kiadott közlemény szerint járt el, ugyanis nem állt meg a fegyvereseknek, majd a rendőrök feltűnése megakadályozta a rablókat abban, hogy elvegyék az értékeit. Ugyanakkor aggodalomra ad okot az újabb eset. Brazíliában csak akkor lehetne versenyt rendezni, ha szavatolják a résztvevők biztonságát.

Szombaton a Mercedes csapatát érte hasonló támadás. A történtekkel kapcsolatban Lewis Hamilton is posztolt, twitteren azt írta, hogy ideje lenne kezdeni valamit a problémával, mert minden évben vannak ilyen esetek.

A Sauber-mérnöknek szerencséje is volt, a kocsiját golyóálló üveggel szerelték fel és sikerült gyorsan elhajtania a helyszínről. 

Rovatok