Index Vakbarát Hírportál

Kubica kiesett a pikszisből a Williamsnél

2017. december 12., kedd 09:55

Robert Kubica nincs már versenyben, hogy jövőre a Williams-Mercedesszel visszatérjen a Forma-1-be - értesült a Motorsport.com.

Az újság úgy tudja, Szergej Szirotkinnal ment a helyért, de a befutó az orosz lesz, mert a teljesítményüket összevetve jobb volt. A Williams hangsúlyozta, hogy a versenyzők gyorsasága alapján fog dönteni, és meglepő ugyan, de a 22 éves gyorsabb volt.

Váratlan ez, mert amikor júniusban Kubica hat év után először vezetett F1-autót a Renault-nál, Szirotkin, a franciák idei tartalékja is pályán volt ugyanazzal az autóval, és a hírek szerint a lengyel megverte. Az persze egy többéves kocsi volt, amikor pár hete Abu-Dzabiban összevetették őket, az idei Williamset használták.

Nem mellékes az sem, hogy az Autosport szerint

Szirotkin 18 millió euró szponzorpénzt visz a Williamshez, míg Kubica valószínűleg ennek a töredékével számolt, de inkább semmivel.

Neki a múltja van, F1-es futamgyőzelme és ötéves tapasztalata, míg Szirotkin teljesen újonc.

Bejelentésére azért még várni kell, mert a szerződését össze kell rakni, és az nem két perc. Az Autosport szerint, ha Szirotkin kútba esne, egy másik gazdag orosz pilóta, a Toro Rossótól idén kirúgott Danyiil Kvjat lesz a befutó.

Nem tudni róla, hogy Kubicának lenne másik ajánlata a Forma-1-ből, így

visszatérése a hétéves kihagyásból meghiúsulni látszik.

A Williamsnél Lance Stroll helye rég óta biztos 2018-ra is, a tinédzser kanadai Szirotkin pénzének sokszorosát viszi a Williamshez évente.

Rovatok