Index Vakbarát Hírportál

Mansell megjelölte, ki Hamilton célja

2018. január 14., vasárnap 08:26

Nigel Mansell az elmúlt években részt vett az F1 életében a versenyfelügyelői bizottság expilóta tagjaként néhány futamon, de ritkán szólal meg a sorozat eseményeivel kapcsolatban. Ahogy most az Autosport leírta, igazi szómenést kapott, ő jelentkezett, hogy mondana néhány szót a mai F1-ről.

Az egyik legérdekesebb témája Lewis Hamilton volt, pontosabban az, hogy hol tart a négyszeres világbajnok, és meddig juthat el. Minden idők legsikeresebb brit versenyzője idén megdöntötte Ayrton Senna és Michael Schumacher pole pozíciós rekordját, így egyértelmű, hogy Mansell is ebből indult ki.

Azt jósolom, Lewis rámegy Michael Schumacher rekordjaira, a győzelmekre és a világbajnokságokra is. Én 39 évesen nyertem a vébémet, ő meg még csak 33. 62 győzelme van, Michaelnek 91. 8-9 győzelemmel szezononként már csak négy sikeres évre van szüksége, hogy minden csúcsot megdöntsön.

Mansell szerint a Mercedes sosem látott esélyhez juttatta, negyedik éve domináltak tavaly zsinórban, és nem látja okát, hogy a széria miért ne folytatódhatna.

Hihetetlen lehetőség előtt áll, remélem, él vele. Szerintem jobb lett tavaly, és még idén is tud javulni. Remélem, nem veszíti szem elől a célt, mert még rengeteg van benne


- mondta Mansell.

Hamilton a szezon után egy pillanatra eltűnődött a folytatáson, de hamar megerősítette, legalább 2020-ig, a jelenlegi motoréra végéig marad az F1-ben. Az még három szezon, de ebben a három szezonban ugyanolyan tökéleteset kellene alkotnia, mint idén. Vagy még jobbat, hogy közel kerüljön a hétszeres világbajnok Schumacherhez.

A Ferrari fél éven át megközelítette őt és a Mercedest, év végére a Red Bull is feljött, úgyhogy Hamiltonnak lesz kihívója a címekért és a győzelmekért a közeljövőben.

Rovatok