Index Vakbarát Hírportál

Hülyére vették az újságírókat az F1-esek

2018. március 22., csütörtök 14:54

Csütörtökön megvolt a Forma-1-es szezon első sajtótájékoztatója Melbourne-ben, Lewis Hamiltont, Sebastian Vettelt és Daniel Ricciardót egyszerre ültették a média elé.

Az eddigi szokásoktól eltérően csak egy nagyon rövid felvezetés volt az esemény moderátorától, jöhettek is azonnal a kérdések az újságíróktól. Amelyek jó párszor nevetésbe fulladtak, mert ahogy az elején Hamilton meg is jegyezte, ő már tizenkettedszer van melbourne-i sajtótájékoztatón, úgyhogy neki nem ez a hétvége legszórakoztatóbb pontja.

Azért elvicceskedtek, legalábbis próbáltak, leginkább az újságírókkal, vagy egymással.

Az egyik kérdés, hogy az idei világbajnok a szobában van-e vagy kint beszélget hollandul, teljes káoszba fulladt.

Hollandul beszél-e a következő világbajnok?

Milyen hollandra gondol? - kérdezett vissza Hamilton. Nagyon sok holland van itt, főleg a személyzetben és az újságírók között - csatlakozott Vettel. (Max Verstappenről lett volna szó, ugye.) Ricciardo azzal zárta le, reméli, a szezon végén övé lesz a hármasuk - Ricciardo, Vettel, Hamilton - 9. vb-címe. (Vettel és Hamilton négy-négyszeres bajnok.)

Utána feltették Vettelnek, hogy van-e terve a szezonra. "Persze hogy van, minden le van fektetve. De otthagytam a kamionban. Top secret. Nem fogom itt megosztani."

Seb, van mesterterved a vb-címre?

Majd arról kérdezték, miben látja Hamilton gyengeségeit.

Mismásolt, hogy sokat nem vett észre az évek alatt meg hogy így Hamilton jelenlétében nem is könnyű erről beszélni. Hamilton közbevágott, hogy hát neki egy gyengesége van, ami mindenkinek: imádja a palacsintát. (Haha.)

Ki nem szereti a palacsintát?

Jó poén volt viszont a következő. A legendás finn újságíró, Heikki Kulta azt tudakolta Vetteltől, hogy meglepődött-e, hogy már Kimi is fent van Instagramon, illetve hogy nem akar-e ő is csatlakozni?

Igen és nem

"Igen és nem. Finn válasz" - vágta rá a német.

A közösségi média pár perc múlva újra előjött, úgy kezdődött, hogy bár Vettel nincs a közösségi médiában... Mire Hamilton Vettelnek: Dehát te fent vagy, nem? Nem?! Pedig én követek...valakit!

Hamilton: De hát én követek...valakit

Rovatok