Index Vakbarát Hírportál

Ferrari és Mercedes: 50-50 százalék esély

2018. április 10., kedd 13:49

Már majdnem 10 éve, hogy Flavio Briatorénak távoznia kellett a Forma-1-ből, de mint Fernando Alonso menedzsere valahol még mindig az F1 tagja, és folyamatosan követi az eseményeket.

Most egy olasz tévéműsorban beszélt a Forma-1 eddigi történéseiről, a Ferrari és Vettel remek rajtjáról, illetve persze Alonsóról meg a McLarenről - jelentette a Gazzetta.it.

Idén a Ferrari keményebb, mint tavaly, azt mondanám, hogy a Mercedes szintjén van, vagyis végre jó kis vébét látunk két csapattal, amelyeknek 50-50 százalék esélyük van a győzelmekre. Az Ausztrál Nagydíj nem tipikus verseny, a Bahreini sokkal inkább, és a Ferrari ott is nagyot ment. A legjobbkor váltottak stratégiát, remekül dolgoztak, Vettel hihetetlenül vezetett, hogy meg tudta őrizni a gumikat a végéig. 

Nem feledkezett meg róla, hogy Vettel és legnagyobb ellenfele, Lewis Hamilton között nyolc rajthely eltérés volt Bahreinben.

Persze még csak a második versenyen vagyunk túl, és Hamilton hátulról startolt, ha ő van Bottas helyén, meglehet, hogy másképp alakul a futam. De a Ferrari nagyon versenyképes, a spiccen van. Mostantól az aerodinamikai fejlesztéseken áll minden, hogy Maranellóból milyen előrelépések jönnek.

A dupla győzelem miatt emlékeztették, 1982 óta az a pilóta, aki az első két futamot nyerte, világbajnok is lett. Illetve hogy a Ferrari 2004 óta nem nyert az első kettőből kettőt. Briatore úgy reagált, ez nagyszerű, de az első kettő mellett

fontos, hogy az utolsó kettőt is meg tudja nyerni.


Végül Alonsóról beszélt, a legnagyobb elismeréssel, mint mindig, és a McLarent kritizálta:

Fernando Lewis szintjén van, sőt. Rendkívül kiegyensúlyozottan teljesít. A McLaren most már nem kereshet kifogásokat, össze kell kapnia a kocsit.

A spanyol a nyitófutamon ötödik, majd Bahreinben hetedik lett.

Rovatok