Index Vakbarát Hírportál

Pályacsúccsal Vettelé a kínai pole, szenvednek a Mercik

2018. április 14., szombat 09:05

Lewis Hamilton dupla pénteki edzésgyőzelme után szombatra beerősített a Ferrari, legalábbis a szombati egyórás edzést Sebastian Vettel nyerte meg csapattára, Kimi Räikkönen előtt, miközben Hamilton kétszer is kicsúszva csak az ötödik lett egy másodperces hátránnyal.

Az edzés drámája a Red Bull-os Daniel Ricciardóé volt, az ausztrál alatt látványos módon füstölt el a Renault-motor, ami komoly feszültséget okozhat a csapat és a motorszállító között, hiszen a szezon harmadik futamán már a sokadik technikai problémájuk volt ez.

A Red Bull csodával határos módon időben kicserélte Ricciardo motorját, szinte az utolsó pillanatban tudták pályára küldeni az időmérő első harmadában, így még ment egy mért kört, és továbbjutott a legjobb 15-be. Eközben az élen Vettel maradt továbbra is, a sorrend pedig a harmadik szabadedzés végét idézte a Räikkönnen, Valtteri Bottas, Max Verstappen, Hamilton sorrenddel, a Bahreini Nagydíj meglepetését okozó Pierre Gasly viszont tovább sem jutott a Toro Rossóval.

A második harmadban érdekesen alakult a taktika, a Ferrari a végén megpróbált ráijeszteni a Mercedesekre az ultralágy gumikkal, de végül nem futottak ezeken mért időt, csak bekoptatták őket, a Mercik viszont nagyot javulva felugrottak az első két helyre, izgalmas folytatást ígérve.

És az is jött, Räikkönen pályacsúccsal nyitott az élen, másodikra pedig még tovább javított saját idején, de Sebastian Vettel szinte tökéletes kört ment, és behúzta a pole-t. A Mercedesek csak szenvedtek, Bottas a harmadik, Hamilton a negyedik helyen zárt, de mindketten fél másodperccel voltak lassabbak a Ferrariknál. A harmadik sort a Red Bull bérelte ki.

A Ferrari ezzel 14 éve az első pole pozícióját szerezte Kínában.

Rovatok