Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen: Erősorrend? Fogalmam nincs.

2018. április 19., csütörtök 14:34

A Kínai GP-ig úgy tűnt, a Ferrari és Vettel meglóg a világbajnokságban, de két győzelme után egy biztonsági autós szakasz megkavarta a Forma-1-et. Daniel Ricciardo és a Red Bull Racing nyert, és a ferraris Kimi Räikkönen szerint készülhetünk további meglepő eredményekre.

Legalábbis neki fogalma sincs az erősorrendről, azaz hogy a Ferrari, a Mercedes vagy a Red Bull autója a legjobb.

Nagyon nehéz megmondani. Kérdezhetnek bárkit, necces a válasz. A kínai végeredmény a gumikon múlt. Meg a biztonsági kocsin. Puszta sebesség egyforma gumin, versenyen, nehéz, nagyon nehéz. De jó ez így, hogy senki sem tudja. Versenyről versenyre változik, és egy kis különbség a végeredményben nagy különbséget jelenthet. Várnunk kell még, majd kiderül, meglátjuk

- hangzott Kimi tipikus, bár a tipikusnál sokkal hosszabb válasza.

A finnel egyetért Ricciardo is, bár ő egy fokkal rosszabbul áll, mert még azt sem tudja pontosan, a saját autójuk mire képes.

Nem látjuk még a teljes képet. Mi az elején, teli benzinnel jobbak vagyunk. De amúgy sem vagyunk messze, bár még van pár terület, ahol jobbak lehetnénk

- idézte az ausztrált az Autosport.

A válaszokra egy ideig még várnunk kell, ugyanis Azerbajdzsán jön április 29-én, ami városi pálya nem tipikus körülményekkel.

Rovatok