Index Vakbarát Hírportál

Robert Kubica: Borzalmas a Williamst vezetni

2018. május 12., szombat 08:46

Robert Kubica visszatért, a Spanyol GP pénteki első szabadedzésén ő vezette az orosz Szergej Szirotkin Williamsét másfél órára, és nem volt elégedett. Mindössze a 19. helyen ért célba, egyedül az autót összetörő csapattársa, Lance Stroll végzett mögötte.

Nem mondhatnám, hogy élveztem a dolgot. Az autó egyensúlya nagyon rossz, alig irányítóható, szóval egyértelműen nem volt egy jó dolog benne ülni. Nem számítottam egy könnyű hétvégére, de ez még ahhoz képest is nehéz volt. De elégedett vagyok, és lehet, hogy furán hangzik, de örülök a 19. helyemnek. 

Kubica vélhetően inkább annak örült, hogy megint F1-es autóban ülhetett egy versenyhétvégén. A Williams ugyanis borzalmas, akárhonnan is nézzük, a mezőny leggyengébb csomagja, már az Alfa-Sauberek is előtte járnak.

A lengyel pilóta szerint a csapat pontosan tisztában van az autó leggyengébb pontjaival és mindenki azon dolgozik, hogy javulást érjenek el. Fejlődni mindenesetre van hová, a pénteki második szabadedzésen a Williamsek voltak a leglassabbak, 3,2 és 3,8 másodperccel elmaradva az első helytől. 

(Via Autosport.com)

Rovatok