Index Vakbarát Hírportál

Furcsa fényeket próbált ki a Mercedes

2018. május 16., szerda 09:56

Kedden-szerdán Barcelonában tesztel a Forma-1, az első nap legfontosabb eseménye nem az, hogy Max Verstappen volt a leggyorsabb, hanem hogy a Mercedesnél kipróbálták a legújabb biztonsági intézkedést.

Lewis Hamilton autójának hátsó szárnyára két ledes fényforrást szereltek, ami a standard hátsó lámpához hasonlóan funkcionál, fő feladata, hogy hátulról észrevehetőbbé tegye a kocsit. Az újításnak esőben lesz nagy szerepe, mert magasabban van, így elméletileg feltűnőbb, mint az eddigi egyetlen fény az autón.

Hogy mennyire látszik, egyelőre nem tudták kipróbálni, mert Barcelonában hét ágra sütött a nap, de az már biztos, hogy a rendszer működik.

A 2019-es szabálymódosítások határideje április végén lejárt, biztonsági döntést viszont bármikor lehet hozni, így volt ez tavaly a júliusban elfogadott glóriás fejvédővel is, az FIA soron kívül bevezetheti. Kérdés, hogy ha mindenki egyetértene vele, felszerelik-e a kocsikra azonnal, elméletileg biztosan növeli a biztonságot rossz látási viszonyok között.

Persze erről előbb még meg kell bizonyosodni esőben.

Rovatok