Index Vakbarát Hírportál

Csak beparáztatta Ricciardót a főnöke

2018. június 8., péntek 11:17

Megoldást talált a hibás alkatrészre a Red Bull Racing, így nem kell rajtbüntetéssel indulnia monacói győztes pilótájának, Daniel Ricciardónak.

A hét elején az RBR technikai főnöke, Adrien Newey nyilatkozta, hogy az ausztrál kocsijában teljesen tönkrement az MGU-K, vagyis az egyik energia-visszanyerő rendszer, és mivel ez már a második volt neki a szezonban, újabbat kell beszerelni, ami legalább 10 hely büntetéssel jár. (Csak kettőt lehet felhasználni évente.)

A hétvégi kanadai futam előtti csütörtökön viszont maga Ricciardo árulta el az Autosportnak, hogy sikerült az első idei ilyen alkatrészüket megjavítani, amit visszatesznek Montrealra, és ha rendben van a versenyig, elmarad a visszasorolás.

A pilóta elmondta, mivel jó passzban van, a pálya is fekszik neki - 2014-ben itt nyert először -, megpróbálják egy futammal elodázni a cserét, vagyis a következő, Francia GP-t kell majd hátrébbról kezdenie - ha minden jól megy.

A Kanadai Nagydíj első időmérője péntek délután négykor kezdődik magyar idő szerint, a második este nyolckor. Az időmérő szombat este nyolckor lesz, a rajt vasárnap 20 óra 10 perckor.

Rovatok