Index Vakbarát Hírportál

Nem bírják a pályát a kocsik az Osztrák GP-n

2018. június 29., péntek 16:42

Túl durvák a spielbergi F1-pálya rázókövei, és károsítják az autókat, szűrhetjük le a 2018-as Osztrák Nagydíj két pénteki szabadedzéséből, hiszen az elsőn Stoffel Vandoorne McLarenje, a másodikon pedig Pierre Gasly Toro Rossója sérült meg.

Előbbinél az első szárny tört el, méghozzá annyira, hogy az első orrkúp is eltört vele, ez látható az edzés összefoglalójában is.

Gasly még rosszabbul járt, nála az első felfüggesztést törte a pálya, így kicsúszott, és a fal előtt állt meg az irányíthatatlanná váló Toro Rossóval.

Ennek ellenére a top 10-ben végzett a francia, igaz, már 1 másodperc fölötti hátránnyal az első után a második edzést is megnyerő Lewis Hamilton mögött.

A két Mercedes ha nem is óriási különbséggel, de most is verte a mezőny, Valtteri Bottas mögé Sebastian Vettel ért fel, majd jött a két Red Bull. Mögöttük még Kimi Räikkönen és a két Haas-pilóta fért be egy másodperc alá Hamiltonhoz képest.

A Red Bull Ring kerékvetői egyébként évek óta kihívást jelentenek a pilótáknak és a technikának egyaránt, két éve Nico Rosberg Mercedesének a hátsó felfüggesztését törte el a vibráció.

Az Osztrák Nagydíj második szabadedzésének végeredménye

Rovatok