Index Vakbarát Hírportál

Räikkönen kiosztotta az újságírókat

2018. június 29., péntek 13:17

Múlt héten kvázi biztossá vált, hogy a Ferrari jövőre Charles Leclercket ülteti Sebastian Vettel mellé, Kimi Räikkönen helyére, a héten újra felmerült, hogy a finn jövőre már a Toyotával fog ralizni.

A hétvégi Osztrák GP helyszínén pedig azt pletykálják, Räikkönent a McLaren akarja a távozó Alonso helyére.

Kimit meg is kérdezték a sajtótájékoztatón, hogy mi igaz ebből, távozik-e a Ferraritól, és tárgyalt-e a McLarennel. Nem örült a felvetésnek.

Már megint sokat beszélnek. Nem igazán örülök, hogy ezt kell kommentálnom. Beszéltem a McLarennel, persze. Régen, amikor náluk versenyeztem. Nem akarok belefolyni ebbe az egész nonszenszbe. Szeretnék tudni, hogy mi a helyzet, miközben minket a legtöbbször meg sem kérdeznek, csak írják, amit maguk gondolnak. Hogy volt-e kontakt a McLarennel? Igen vagy nem, bármelyiket írhatják

- felelte kissé morcosan.

A McLarenről azt beszélték, bepróbálkozott Daniel Ricciardónál, de a szál elhalt, mert az ausztrál a Red Bull-lal fog hosszabbítani - utóbbi hír is Ausztriában szivárgott ki. 

Még nem biztos, hogy Alonso távozik, de egyre jobban kiáll a rúdja a McLarentől, mert az idei, már Honda helyett Renault-motoros kocsi se teljesít versenyképesen. Az első osztrák edzésen is csak a 17-18. helyen végeztek.

Rovatok