Index Vakbarát Hírportál

Vettel egy hajszállal előzte Hamiltont a harmadik szabadedzésen

2018. szeptember 1., szombat 13:17

Száraz pályán rendezték meg az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzését Monzában. A Ferrari tűnik a legerősebbnek, a Mercedesnél Valtteri Bottes látványosan gyengén teljesített, az időmérőn azonban megint jöhet az eső.

A második edzésen hatalmasat bukó Marcus Ericsson zöld utat kapott az orvosoktól, így részt vehetett a szombati edzésen. A teljesítménye azonban messze volt az ideálistól: öt tizeddel elmaradt a csapattárs Charles Leclerctől és csak a 16. helyen végzett. 

Nem volt jó edzése a McLarennek sem, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csak a 17. és 18. helyet tudták megszerezni, utóbbi ráadásul demonstrálta, hogy miért kell nagyon figyelni a féktávra a célegyenes végén:

A Ferrarik 20 perccel az edzés megkezdése után gurultak ki először a pályára, Kimi Räikkönen rögtön egy abszolút legjobb 1:21.484-gyel nyitott. A finn világbajnokkal csak Lewis Hamilton tudta tartani a lépést, aki az edzés felénél át is vette a vezetést.

Sebastian Vettel sokáig nem találta az ideális beállításokat az autóján. Egy tökéletes köre sem volt, de nem sokkal a harmadik szabadedzés leintése előtt így is sikerült egy 1:20.509-es űridőt autóznia, amivel rögtön fél másodpercet adott Hamiltonnak és Räikkönennek.

Vettel idejét senkinek sem sikerült megjavítania, Hamilton végül 8 századdal, Räikkönen pedig 1,7 tizeddel maradt el a német mögött.

A másik Mercedesszel Valtteri Bottas végig szenvedett, hat tizedet kapott az edzést megnyerő Vetteltől és a holland Max Verstappen sem volt tőle messze a Red Bull-lal. 

 Az időmérő 15.00-kor kezdődik.  

Rovatok