Index Vakbarát Hírportál

Megremegett Vettel és a Ferrari

2018. szeptember 3., hétfő 13:59

 A nemzetközi sajtó elsősorban a Ferrari által elszalasztott győzelemről, valamint Lewis Hamilton diadaláról írt a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíj másnapján - jelentette az MTI.



    Olaszország:
   
    La Gazzetta dello Sport:
"Maurizio Arrivabene csak keseregni tudott az elszalasztott monzai győzelem után: Köszönöm minden szurkolónknak, szerettük volna megajándékozni egy mosollyal őket."

    Corriere dello Sport:
"Räikkönen és Vettel jól kezdett, ám mindketten határozatlanok voltak, ezzel pedig megnyílt az út Hamilton előtt, aki nem sokat gondolkodott, hogy megragadja-e az esélyt."

    Nagy-Britannia:
   
    The Sun:
"A korábbi világbajnok Damon Hill jól foglalta össze: A Ferrarinak egy problémája van, Lewis Hamiltonnak hívják. Ezért ér ő meg minden egyes fontot, miközben Sebastian Vettel nyomás alatt összezuhan. Az 1996-os vb-győztes Hillnek igaza van. A Ferrarinak ezt a versenyt gond nélkül meg kellett volna nyernie."

    The Guardian:
"Az Olasz Nagydíj rajtja előtt Lewis Hamilton egy kígyóveremhez hasonlította a félelmetes monzai atmoszférát. A leintés után a dobogó tetején állva aztán arról beszélt a fütyülő tömegnek, hogy hogyan merített energiát a szurkolók ellenséges, negatív hozzáállásából. Ez érthető is egy ilyen győzelem után, amely előzetesen csaknem elérhetetlennek tűnt a számára."

    Spanyolország:
   
    El País:
"A Ferrari hosszú éveket várt arra, hogy ilyen kedvező helyzetbe kerüljön Monzában. Most pedig, hogy eljött ez a pillanat, a maranellói csapat és Vettel remegni kezdett."

    Mundo Deportivo:
"Lewis Hamilton újfent megtette, amit eddig egész életében tett. Elcsendesítette azokat, akik kritizálták őt."

    Ausztria:
   
    Kurier:
"Sebastian Vettel elveszítette a sebességpárbajt Lewis Hamiltonnal szemben, a világbajnoki címért folyó küzdelemben pedig lehet, hogy döntő csapást szenvedett el Hamiltontól a Ferrari saját közönsége előtt."

    Svájc:
   
    Blick:
"Keserű pirula a több mint 100 ezer Ferrari-szurkolónak: ők arról ábrándoztak, hogy Fernando Alonso 2010-es sikere óta végre ismét a Ferrari győz Monzában, ehelyett épp a főellenség Mercedes járt sikerrel, és az elmúlt öt év alatt ötödször kaparintotta meg a monzai trófeát."

(MTI)

Rovatok