Index Vakbarát Hírportál

Megint hibázott Vettel, a falnak vágta a Ferrarit

2018. szeptember 14., péntek 18:02

Kimi Räikkönen nyerte meg a Szingapúri Nagydíj második pénteki szabadedzését a Ferrarival. Mögötte a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton végzett, Max Verstappen lett a harmadik. Sebastian Vettel a másik Ferrarit a falnak vágta, idő előtt véget ért számára az edzést.

Az első edzést a Ferrari és a Red Bull uralta, a Mercedes leginkább a gyári Renault-val versenyzett. A második edzésre azonban felszívta magát a német csapat, és ha legyőzni nem is tudták Räikkönent a hiperlágy gumikon, de legalább sikerült közel kerülni hozzá.

A Red Bull egy kicsit lemaradt a két élmenőtől, Verstappen már fél másodpercet kapott Räikkönentől. Mögötte a csapattárs Daniel Ricciardo végzett, illetve még Valtteri Bottas fért be a top5-be. Sebastian Vettel csak a 9. lett, miután 12 pályán töltött kör után hibázott és a jobb hátsó kerekével csúnyán eltalálta a falat:

Megint jól teljesítettek a Renault-k, Sainz és Hülkenberg is top10-ben végzett, de Fernando Alonsónak is jó edzése volt, a 8. helyen intették le. Charles Leclerc – aki az első edzésen összetörte az autóját – csak a 14. helyen végzett. A leggyengébb csapat pedig továbbra is a Williams.

Rovatok