Index Vakbarát Hírportál

Hamilton iszonyatosan odatette magát, hibátlan időmérővel övé a szingapúri pole

2018. szeptember 15., szombat 16:06

A 2017-es időmérőkön mutatott formáját hozta elő Lewis Hamilton Szingapúrban, és úgy nyerte meg több tizedmásodperces különbséggel az időmérőt, hogy a Mercedes addig egész hétvégén hátrányban volt a Ferrari és egy ideig a Red Bull mögött. Sebastian Vettel csak a harmadik helyről indul, Max Verstappen szúrt be közéjük.

Sebastian Vettel vette át a vezetést a Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzésén, miután az elsőn még a Red Bullok domináltak, a másodikon pedig a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen nyert egy hajszálnyi előnnyel Lewis Hamilton előtt.

Hamilton egy hajszálra a drámától az ején

Ezek után a szombati időmérő elején Daniel Ricciardo diktálta a tempót, de szorosan ott volt mögötte Vettel. Lewis Hamilton kicsit lazára vette, csak a mezőny közepére jó időt ment, de a Mercedes jól számolt, és nem kellett attól tartaniuk, hogy a világbajnok kiszoruljon a top 15-ből. A Q1 kiesői a két Williams, Brendon Hartley, Marcus Ericsson és Stoffel Vandoorne lettek, Hamilton a 14. hellyel ment tovább.

A kisebb izgalmak után a Q2-ben aztán egyből üzent mindenkinek az angol, a pályacsúcsot 1:37,344-re javítva ugrott az élre, de nem sokáig maradt ott, Max Verstappen ugyanis még nála is gyorsabb volt 130 ezredmásodperccel.

A Ferrari eközben kockáztatott, amíg mindenki hiperlágy gumin gurult ki a pályára, addig Vettel és Räikkönen egy keverékkel keményebb, ultralágy szetten próbálkozott a továbbjutással, de gyorsan kiderült, hogy így necces lehet a top 10-es köridő. Hiperlágyon már nem volt gondja a Ferrariknak, Räikkönen javította tovább a pályacsúcsot 1:37,194-re – Verstappen 2, Bottas 6 századdal jött mögötte, vagyis a három legjobb csapat 6 századon belül volt a Q3 indulása előtt.

Hamilton iszonyatosan odatette magát

Az igazi őrület várható módon a Q3-ra maradt. Lewis Hamilton eszelős idővel, 1:36,015-ös körrel nyitott, ezt senki nem tudta megközelíteni, Vestappen 3, Vettel 6, Bottas 7 tizedre volt tőle, Räikkönen pedig már egy másodpercen kívül volt az angolhoz képest. A második mért körre ugyan volt, aki javult, de a sorrend nem változott, még úgy sem, hogy Hamilton elrontotta a második mért körét, és a garázsból figyelte a többiek teljesítményét.

A kocsiból kiszállva Hamilton is arról beszélt, hogy úgy érzi, tökéletes kört sikerült összehoznia, a legjobb körideje alatt egyáltalán nem csúszott túl alatta az autó egy ponton sem, végig a határon volt, de pont annyira, amennyi még belefért.

Hardcore időmérő volt, varázslatnak tűnt a kör. Nagyon boldog vagyok

– nyilatkozta az angol, aki 79. pole pozícióját szerezte a Forma-1-ben.

Rovatok