Index Vakbarát Hírportál

F1: az olaszok eltemették a Ferrarit

2018. szeptember 17., hétfő 12:22

A nemzetközi sajtó gyakorlatilag elkönyvelte, hogy Lewis Hamiltont, a Mercedes brit pilótáját már nem lehet megfosztani ötödik Forma-1-es világbajnoki címétől a vasárnapi Szingapúri Nagydíjon aratott sikere után. Bár még sok, 6 futam hátra van, és ha Sebastian Vettel mindet megnyeri, bármit csinál Hamilton, a ferraris a világbajnok.

Nagy-Britannia:
   
    The Sun:
"Lewis Hamilton saját bevallása szerint Szingapúrban élete leghosszabb versenyét nyerte meg. A brit masszív, 40 pontos előnyt épített fel a vb-pontversenyben ezzel a sikerrel a megkeseredett riválissal, Sebastian Vettellel szemben."
    The Guardian:
"Ez a Ferrari versenye lehetett volna. Ezzel szemben a Mercedes tökéletesen uralta a futamot, Hamilton pedig a legutóbbi öt futamból négyet nyert meg. A brit versenyző 40 pontos előnnyel utazott el Szingapúrból, miután legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel beragadt Max Verstappen Red Bullja mögé, és csak harmadik lett."

Olaszország:

    La Repubblica:
"Az unalmas verseny után még mindig van szenzációs újdonság: véget ért a világbajnokság. Hamilton 40 ponttal vezet Vettel előtt és hat futam van hátra, ez pedig egyet jelent: Lewis ismét zsebre vágta a világot."
    La Gazzetta dello Sport:
"Forma-Hamilton: Vettel búcsút inthet a vb-címnek."
    Tuttosport:
"Max Verstappen a szingapúri éjszaka főszereplői közé tartozott egy kiváló versennyel, amelyet tökéletesen segített a Red Bull stratégiája, a holland ugyanis ennek köszönhetően tudott visszajönni Vettel elé a kerékcsere után."

Spanyolország:
   
    Mundo Deportivo:
"Ha valami jellemzi a brit világbajnokot, akkor az a képesség arra, hogy nehéz helyzetekben is erős marad, és mindent megtesz, hogy elérje a célját. Ezt újra bebizonyította Szingapúrban. A pole pozíció megszerzésével már szombaton felülírta a Ferrari elméleti előnyét, azt pedig jól tudjuk, hogy egy ilyen városi pályán, mint a szingapúri, a rajtelsőség garanciát jelent a végső sikerre."

Franciaország:
   
    Le Parisien:
"Úgy tűnik, Lewis Hamilton maximálisan készen áll arra, hogy ötszörös világbajnok legyen a Forma-1-ben. A címvédő rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban, miután az egész futamon sikeresen megőrizte első helyét."
   

Ausztria:
   
    Kronen Zeitung:
"Csak nagyon rövid ideig volt izgalmas a győzelemért folytatott harc, mégpedig akkor, amikor Romain Grosjean és Szergej Szirotkin egymással küzdve, a kék zászló ellenére feltartotta a lekörözésükre készülő Hamiltont."

Svájc:
   
    Blick:
"A pole pozícióból rajtoló Hamilton a Ferrari elbaltázott taktikájából is profitált: az olasz csapat Vettel boxkiállásánál a lágy gumik helyett az ultralágyak mellett döntött, ezek viszont olyan gyorsan elkoptak, hogy a német pilóta nemcsak Hamiltonnal, hanem a végül második Max Verstappennel szemben is esélytelenné vált."

(MTI)

Rovatok