Index Vakbarát Hírportál

Bottas mindenkit meglepett, a Red Bullok már a Q2-ben kiestek

2018. szeptember 29., szombat 15:30

Valtteri Bottas nyerte meg az Orosz Nagydíj időmérőjét szombaton, megszerezve ezzel pályafutása 6. rajtelsőségét. Lewis Hamilton második, Sebastian Vettel pedig harmadik lett, de nagy a Ferrari lemaradása. A két Red Bull már a Q2-ben kiesett.

A szombati harmadik szabadedzésen a Mercedes dominált, Hamilton hat tizedet adott Vettelnek, érezhető volt, hogy nagyon nehéz lesz megverni a német csapatot Szocsiban. 

A Q1-ben mindenki rögtön feltette a hiperlágy gumikat, még a Ferrari és a Mercedes sem próbálkozott meg a keményebb keverékkel. Pedig a köridők alapján akár bele is férhetett volna, a 16., már kieső  helyen végző Brendon Hartley 2-2,5 másodpercet kapott a Mercedes-Ferrari duó pilótapárosától. Hartley-n kívül a két McLaren és a két Williams búcsúzott még Q1 után.

Az edzés második része unalomba fulladt, ugyanis a motorbüntetés miatt úgy is hátulról induló Red Bullok és a Toro Rosso-s Gasly, illetve a Q3-re reális esélyt nem látó két Renault még csak mért kört sem futott.

magyarán a 15 pilótában öt még csak nem is próbálkozott a q2-ben, a maradék 10 versenyző pedig továbbjutott.

A Q3-ban így a két Mercedes, a két Ferrari, a Haas, a két Sauber és a két Force India versenyzett egymással.

A Mercedes az egész időmérő alatt dominált, nem volt ez másképp az utolsó etapban sem: Bottas öt tizedet adott Vettelnek, Hamilton pedig még úgy is simán bejött másodiknak, hogy az utolsó körét teljesen elrontottak. Kimi Räikkönen a negyedik lett. A középmezőnyből Magnussen volt a leggyorsabb, őt követte Ocon és Leclerc, akik között mindössze hat ezredmásodperc volt a különbség.  

Rovatok