Index Vakbarát Hírportál

Újabb szög a Ferrari koporsójában

2018. október 1., hétfő 12:14

A nemzetközi sajtó elsősorban a Mercedes csapatutasítását és Valtteri Bottas erkölcsi győzelmét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíj másnapján.


Olaszország:
   
    Gazzetta dello Sport:

"Újabb Hamilton-győzelem, újabb kettős Mercedes-siker, újabb vereség a Ferrarinak. Az Orosz Nagydíj egy újabb szög az olasz istálló világbajnoki álmainak koporsójába, Sebastian Vettel ugyanis csak harmadik lett, hátránya pedig már-már behozhatatlannak tűnő 50 pontra duzzadt brit riválisával szemben."   

La Repubblica:

"Győzött Hamilton, de a morális győztes Bottas. A finn pilóta átadta az első helyet, ahogyan a Mercedes csapatvezetés kérte tőle. Leintés utáni komor tekintete többet árult el minden szónál. A Forma-1-ben csapatmunka van, ezért a képmutatás szükségtelen, de etikai szempontból az ilyesmi mégsem szép."

Nagy-Britannia:   

The Guardian:

"Bottas szemmel láthatóan és érthető módon csalódott volt. Ebben az évben még nem sikerült futamot nyernie, de a pole pozíció megszerzésével és az első hely megőrzésével mindent megtett, ami tőle tellett. A finn pilóta talán reménykedett abban, hogy visszaelőzheti Hamiltont, de ez most nem történhetett meg, mert a vb még nem dőlt el."

The Telegraph:

"Hamilton vonakodva győzött, és úgy döntött, hogy ezt a sikert nem ünnepli meg, helyette azonnal vigasztalni kezdte Bottast. Az ilyen jellegű győzelem nem Hamilton stílusa."

Spanyolország:
   
    Mundo Deportivo:

"Hat futammal a világbajnokság vége előtt nyílt titok volt, hogy a csapatérdek lesz a legfontosabb, és ez az Orosz Nagydíjon igazolást is nyert. A jobb tempót diktáló Valtteri Bottas, aki először nyerhetett volna az idén, kénytelen volt átadni a vezető pozíciót Hamiltonnak."

Franciaország:
   

L'Équipe:

"Bottas természetesen engedelmeskedett az utasításnak, és látványosan lelassított a kanyar előtt, hogy elengedje brit csapattársát. Ezek a felvételek minden bizonnyal bejárják majd a világot, és nem jelentenek jó reklámot a Mercedesnek és a Forma-1-nek, de Toto Wolff csapatfőnök döntése tisztán matematikai szempontból teljesen érthető."

Ausztria:   

Kurier:

"Egyik versenyzőnek sem volt oka a felszabadult ünneplésre a dobogón. Még Vlagyimir Putyin elnök is sietősen hagyta el a díjátadás után a ceremóniát. Persze Hamiltonnak van oka igazán az ünneplésre, idei nyolcadik és pályafutása 70. futamgyőzelmével nagy lépést tett ötödik vb-címe felé."

Svájc:

Blick:

"Hamilton a legutóbbi hat futamból immár ötöt megnyert, és hatalmas lépést tett a végső diadal felé, miután Toto Wolff csapatfőnök a 27. körben elrendelte a taktikai utasítást, és a csapat érdekeit helyezte előtérbe."

(MTI)

Rovatok