Index Vakbarát Hírportál

Vettel előbb-utóbb bajnok lesz a Ferrarival

2018. október 15., hétfő 12:41

Maurizio Arrivabene, a Forma-1-es Ferrari istálló csapatfőnöke szerint a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel egyszer biztosan nyerni fog vb-címet az olasz csapattal.

"Biztosra veszem, hogy előbb-utóbb Vettel világbajnok lesz a Ferrarival" - jelentette ki a 61 éves sportvezető a Gazzetta dello Sport napilapban.

A 31 éves Vettel - aki mind a négy vb-címét a Red Bull színeiben nyerte 2010 és 2013 között - majdnem fix, hogy lecsúszik az idei címről, hátránya ugyanis 67 pont a címvédő brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes) szemben. A 33 éves Hamilton a hétvégén, az Egyesült Államok Nagydíján bebiztosíthatja ötödik vb-sikerét, ha nyolc ponttal többet szerez, mint Vettel. Azaz ha mondjuk nyer, és Vettel nem második, eldől a szezon.

"Lehetetlen küldetésnek tűnik, de még nincs vége mindennek. Úgy megyünk Austinba, hogy még van egy minimális esélyünk, ez tény" - mondta Arrivabene, és hozzátette, Vettel sok tekintetben a Ferrari legendás hétszeres világbajnokára, Michael Schumacherre emlékezteti.

"Német, de lélekben olyan, mintha olasz lenne, gyerekkora óta kötődik Maranellóhoz." (MTI/Index)

Rovatok