Index Vakbarát Hírportál

A Merci hátrarendelheti Bottast, ha azon múlik Hamilton vb-címe

2018. október 21., vasárnap 12:49

Lewis Hamilton már az Amerikai Nagydíjon megszerezheti ötödik világbajnoki címét, ehhez nyolc ponttak kell Sebastian Vettel előtt végeznie – az angol az élről kezdi a futamot, a német csak az ötödik helyről rajtol a Ferrarival a rajtbüntetése miatt, de előfordulhat bármilyen kavarodás, ezért a Mercedes kész akár csapatutasítást is bevetni, hogy segítse Hamiltont a vb-cím megszerzésében.

A Mercedes-csapatfőnök Toro Wolff szerint Valtteri Bottasnak a futam elején kell megmutatnia mire képes, hiszen nincs veszteni valója, de ha a futam végén olyan szituációba kerülnek, ahol át kell gondolni a helyzetet az összetett pontállást nézve, akkor nem fognak habozni. „Még nem akarom azért biztosra mondani, mit és hogyan fogunk csinálni” – tette hozzá Wolff.

A Mercedes legutóbb – és a szezonban először – az Orosz Nagydíjon nyúlt bele a sorrendbe, arra kérve az élen haladó Bottast, hogy engedje el Lewis Hamiltont.

Austinban is előfordulhat hasonló, miután a Ferrari ismét magára talált, és Vettel, illetve Kimi Räikkönen csak századmásodpercekkel volt lassabb az újabb hihetetlen időmérőt teljesítő Hamiltonnál. Ezzel kapcsolatban Bottas azt mondta, reméli, hogy nem fogják útzárként használni a két Ferrari előtt (Bottas Räikkönen mögül indul, tehát jó rajt kellene ahhoz, hogy mindkét Ferrari előtt legyen), és hagyják versenyezni, mert csapatszinten a maximális pontszám megszerzésére törekednek.

Az Amerikai Nagydíj 20.10-kor rajtol.

via RaceFans

Rovatok