Index Vakbarát Hírportál

Hamilton füstölt, Vettel megvillant

2018. november 10., szombat 17:17

Sebastian Vettel nyerte a Brazil Nagydíj utolsó szabadedzését a két Mercedes előtt. Kimi Räikkönen szenvedett, Lewis Hamilton autója füstölt, a Red Bull nem bírta a meleget, a Haas pedig ráijesztett a Renault-ra.

Hiába volt felhős az ég, a pilóták végig száraz körülmények között tesztelhettek. A legaktívabb a Toro Rosso és a Sauber volt, és nem is teljesítettek rosszul: Gasley a kilencedik, Leclerc a 10. helyen végzett. Az FP3 legnagyobb sztárja azonban a Haas volt a középcsapatok közül. Magnussen és Grosjean a 7. és 8. helyet szerezte meg, egyértelműen a Haas a leggyorsabb a három topcsapat után.

Az élmenők közül Bottas volt a legtöbbet a pályán, de a Mercedes finn pilótája nem zárt egy erős tréninget: Hamiltontól három tizedet, míg az edzést megnyerő Vetteltől fél másodpercet kapott. Az ötszörös brit világbajnok egyébként sokáig technikai problémával küszködött, 

az autója ugyanis egy laza légtelenítő cső miatt füstölni kezdett, és az edzés végéig nem sikerült megoldani a problémát.

A Red Bullnál sem lehetnek teljesen elégedettek. A magasabb hőmérséklet miatt teljesen eltűnt az osztrákok pénteki tempója, 7-8 tizedeket kaptak Vetteltől. Ricciardo ráadásul turbócsere miatt már korábban öthelyes rajtbüntetést kapott.

A mezőny két leglassabb csapata továbbra is a McLaren és a Williams.

Az időmérő 18.00-kor kezdődik.

Nyitókép: Sebastian Vettel ( Ferrari) a november 10-i edzésnapon (Evaristo Sa/AFP)

Rovatok